Stiri Politice

Scandal uriaş în PNL! Nicolae Ciucă, făcut praf de liberali. Este responsabil pentru reînvierea OUG 13

Scandal uriaş în PNL! Nicolae Ciucă, făcut praf de liberali. Este responsabil pentru reînvierea OUG 13

Scandal uriaş în PNL! Nicolae Ciucă, făcut praf de liberali. Este responsabil pentru reînvierea OUG 13. Este război total în formaţiunea politică după reînvierea OUG 13. Cu sprijinul PNL, aceasta a trecut de Senat şi urmează la vot în Camera Deputaţilor.

Liderii PNL se revoltă împotriva lui Nicolae Ciucă. Pe mai multe grupuri interne ale PNL au fost transmise mesaje de nervozitate și nemulțumire după votul din Senat. Acolo,  liberalii au fost de acord cu dezincriminarea abuzului în serviciu sub pragul de 250.000 de lei.

Surse din partid susțin că Nicolae Ciucă nu s-a consultat cu prim-vicepreședinții PNL pe tema abuzului în serviciu. Doar a dat ordin să se voteze. Cele mai importante decizii din ultima perioadă, spun sursele citate, au fost luate doar de Nicolae Ciucă și Lucian Bode.

Două voturi extrem de importante pentru liberali în această săptămână, susținerea lui Toni Greblă (PSD) pentru AEP în Camera Deputaților și sprijinul pentru dezincriminarea abuzului în serviciu sub 250.000 de lei în Senat, au fost impuse.

„Ciucă sună liderii de grup și le spune că a stabilit în Coaliție. Asta e tot. Nimeni nu întreabă cine a fost la Coaliție, iau totul de bun și votează. Membrii din conducerea Biroului Politic Național nici măcar nu știu ce s-a stabilit, iar unii sunt senatori și deputați. Află de la liderul de grup, deși ei sunt membri ai conducerii. Vă dați seama care este circuitul deciziilor, e absurd”, a dezvăluit un membru al Biroului Politic Național, conform libertatea.ro.

Un senator PNL continuă tirada la adresa lui Ciucă. „Am votat abuzul în serviciu cu prag de 250.000 de lei. Ne-au spus în timpul ședinței ce avem de votat și că e decizie de la Ciucă. S-a făcut semnul cu degetul să votăm. Nici măcar nu s-a discutat luni, la grup, subiectul. Ne-am trezit cu el direct la vot final”, a dezvăluit senatorul, conform sursei citate.

La ședințele Coaliției nu participă prim-vicepreședinții PNL, vicepreședinții, dar nici Alina Gorghiu, care este președinte interimar al Senatului. „Deci tu ai Coaliție duminică seara în care stabilești vot pentru abuzul în serviciu, dar nu o chemi pe Alina Gorghiu care miercuri conduce ședința de plen din Senat?

Gorghiu nu participă la ședințele Coaliției, deși e președintele Senatului. Nu l-au chemat nici pe președintele Comisiei Juridice din Senat. Dacă vă uitați, Cazanciuc de la PSD a fost, Simonis, liderul de grup de la PSD din Cameră a fost. Cine a fost de la PNL?”, se revoltă un președinte de organizație PNL.

Nicolae Ciucă, Lucian Bode și ministrul justiției, Cătălin Predoiu, au reprezentat PNL la întâlnirea informală a Coaliției de duminică de la Vila Lac, susțin surse din partid, confirmate și de lideri PSD.

Europarlamentarul Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL, susține că nu a existat o decizie în Coaliție. „Evident că am spus că este în neregulă și am cerut ca subiectul să fie pus pe ordinea de zi în BPN și să se dea un vot săptămâna viitoare”, a spus Motreanu.

S-a dezis de o „decizie luată în Coaliție” pe subiectul abuzului în serviciu. „Coaliția înseamnă o ședință la care să participe președintele și prim-vicepreședinții de la PNL și PSD și trei reprezentanți din partea UDMR și doi din partea minorităților naționale. O asemenea ședință cu acest subiect nu a avut loc.

Nicolae Ciucă, făcut praf de liberali

În Biroul Politic Național al PNL decizia va fi discutată săptămâna viitoare când va fi convocat acest for de conducere și se va stabili care este pragul. Nu va fi pragul de 250.000 de lei așa cum, din păcate, a trecut la Senat”, a declarat Motreanu, conform sursei citate.

Şi Rareş Bogdan a luat foc. „A fost cea mai rușinoasă zi de când am intrat în nenorocita asta de politică, în urmă cu 4 ani. Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este reinventată cu sprijinul și concursul unor oameni din propriului meu partid, neinformați sau lipsiți de o informare minima.

Nici un for statutar al PNL nu a luat o astfel de decizie și nici Consiliul Coaliției în formatul sau firesc”, a fost mesajul lui Rareș Bogdan.

„Lumea este total nemulțumită. Senatori, deputați, membri ai BPN, șefi de organizații. Se trimit mesaje de nervozitate. Partidul decontează tot scandalul, dar cine a luat decizia? PNL a ieșit cel mai șifonat din acest scandal, despre PSD și UDMR abia se vorbește. Cum să ieșim să le spunem oamenilor că am greșit, de ce am votat?”, dezvăluie mai multe surse din PNL.

To Top