Stiri Politice

Scandal uriaş în coaliţie! Ce le-au făcut liberalii celor de la PSD. Dezvăluiri şocante din interior

Scandal uriaş în coaliţie! Ce le-au făcut liberalii celor de la PSD. Dezvăluiri şocante din interior

Scandal uriaş în coaliţie! S-a aflat ce le-au făcut liberalii celor de la PSD. Dezvăluiri şocante din interior. Ar fi tensiuni uriaşe între cele două mari formaţiuni politice din coaliţie. Totul se întâmplă din cauza numirii în fruntea AEP a lui Toni Greblă.

PSD şi PNL se ceartă în interiorul coaliţiei. Momentan, nimic nu a transpirat în mod public, dar în interior tensiunile sunt mari.

Cei de la PSD sunt extrem de nemulţimiţi de ceea ce s-a întâmplat. Coaliția a amânat votul din Parlament pentru șefia Autorității Electorale Permanente. Procedura urmează să se reia, deși inițial a primit aviz în comisii actualul prefect al Capitalei, Toni Greblă.

Până pe 17 martie se depun candidaturile pentru acest post, în data de 24 martie vor fi audiați candidații, iar în 28 martie este programat votul. Potrivit unor surse politice, decizia amânării a fost generată de discuții din interiorul PNL, anunţă stiripesurse.ro.

Sursa citată mai spune că propunerea ca Toni Greblă să preia conducerea AEP, după demisia lui Constantin Mitulețu Buică, a fost agreată la vârful coaliției. Potrivit surselor politice, propunerea a venit de la PSD. Mai mult,  premierul Nicolae Ciucă a acceptat-o fără rezerve. În ciuda acestei înțelegeri, a urmat ceea ce ar putea fi numit un adevărat sabotaj din interiorul PNL.

Ce le-au făcut liberalii celor de la PSD

Blocajul general de unii liberali ar fi, potrivit surselor politice, rezultatul unei lupte pentru viitoarea șefie a partidului. Odată cu rotația guvernamentală, când premierul Ciucă va demisiona, o parte din PNL sper că acesta va fi forțat să renunțe și la conducerea partidului.

Sursele din PNL vorbesc despre dorința şefei interimare a Senatului, Alina Gorghiu, de a-l impune la șefia AEP pe Marian Muhuleț. În acest moment, acesta este vicepreședinte și purtător de cuvânt al Autorității. Prieten cu Gorghiu, Muhuleț a fost și propunerea USR pentru conducerea AEP.

To Top