Stiri Politice

Scandal total la primăria Sectorului 1! Clotilde Armand: Situaţia este critică

Se amenință între ei cu pușcăria! Clotilde Armand: Vor avea din partea mea o plângere penală

Consilierii PNL şi PSD au cerut discutarea bugetului în prezenţa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care nu se afla la şedinţă. Ei au susţinut că nu se poate vota bugetul în lipsa primarului. În consecință, Consiliul Local Sector 1 a suspendat şedinţa în care trebuia dezbătut şi votat bugetul pe anul 2023.

“În ceea ce priveşte proiectul privind aprobarea bugetului, aş vrea să transmit că poziţia grupului PNL rămâne neschimbată şi anume că solicităm primarului Sectorului 1 deblocarea dezbaterilor din cadrul Comisiei de buget. Odată ce directorii respectivi şi city-managerul, când vorbesc de directori mă refer la directorul ADP şi directorul de investiţii, sunt chemaţi de preşedintele Comisiei de buget să se prezinte pentru a aduce clarificări consilierilor locali, aceştia trebuie să o facă”, a declarat viceprimarul PNL Ramona Porumb.

Ea i-a transmis primarului Armand că bugetul va fi votat şi dezbătut în momentul în care va permite prezenţa acestor directori la Comisia de buget.

Clotilde Armand: Situaţia este critică în Sectorul

“Până atunci, din punctul nostru de vedere, această şedinţă se suspendă, pentru că nu putem dezbate atât timp cât proiectul nu a fost dezbătut cu directorii care au cel mai mare buget anul acesta, respectiv directorul de investiţii şi directorul ADP, în cadrul Comisiei de buget şi aici ne referim undeva la aproape 900 de milioane. Ce credeţi, e o sumă pentru care se necesită prezenţa directorilor în Comisia de buget sau îi ţinem în continuare departe de Consiliul local? E ceva ce vrem să ascundem?”, a completat Ramona Porumb.

Potrivit primarului Clotilde Armand, situaţia este critică în Sectorul 1 din cauza nevotării bugetului.

“Situaţia este critică în Sectorul 1, suntem la un pas să stopăm programele şcolare, finanţarea asistenţei sociale şi a sistemului medical. Investiţiile sunt total blocate. Am depus, vineri, o adresă din partea şefului Direcţiei Management Economic din cadrul Primăriei Sectorului 1 în care se prezentau în detaliu consecinţele negative ale neaprobării bugetului. Practic, consilierii PSD şi PNL nu votează pentru acordarea banilor către asistaţii social şi pentru bursele şcolare. În acest moment, PNL şi PSD ignoră, la ordinul şefilor lor, nevoile urgente ale comunităţii locale. Voi convoca în această săptămână o nouă şedinţă pentru aprobarea bugetului Sectorului 1”, a declarat primarul Clotilde Armand, conform unui comunicat al Primăriei.

Direcţia Management Economic a atras atenţia asupra situaţiei “grave” în care se află administraţia locală a Sectorului 1 din cauza nevotării bugetului, se arată în comunicatul citat.

“Dacă nu este votat rapid proiectul de buget, vor fi suspendate plata cheltuielilor pentru învăţământul de masă, plata cheltuielilor pentru învăţământul special, plata burselor pentru învăţământul de masă, plata burselor pentru învăţământul special de stat”, se mai menţionează în comunicat.

To Top