Stiri Politice

Scandal total în politică: USR să se delimiteze de primarii penali şi incompatibili

Scandal total în politică: USR să se delimiteze de primarii penali şi incompatibili

Înainte de moţiuni pentru plagiatul altuia, USR să se delimiteze de primarii penali şi incompatibili, a declarat senatorul Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov. Declarațiile vin la scurt timp după moțiunea împotriva ministrului Lucian Bode.

Înainte de a depune moţiuni pentru plagiatul altuia, cei de la USR ar trebui să suspende din partid o serie de personaje ce au probleme în legătură cu moralitatea şi cu legea, a declarat, miercuri, senatorul Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov.

Conform acestuia, “menţinerea în funcţie a ministrului Lucian Bode este o problemă ce ţine de PNL ” şi decizia “aparţine premierului Nicolae Ciucă, iar PSD “trebuie să se asigure că această coaliţie funcţionează”.

“Nimic, însă, nu poate masca ipocrizia USR care, împreună cu Forţa Dreptei, a depus o moţiune simplă împotriva ministrului afacerilor interne, Lucian Bode. Acest partid se pretinde exponent al integrităţii în politică, el fiind, de fapt, un promotor al abuzurilor şi corupţiei instituţionalizate. Ceea ce încearcă să ascundă acest partid este o lungă listă de lideri ai USR care au făcut abuzuri şi au probleme de ordin penal. Partidul n-a luat nicio atitudine împotriva lor.

USR s-a comportat şi continuă să se comporte ca un partid de tip bolşevic. Înfierează demagogic, dar este incapabil să ia măsurile necesare în ceea ce-l priveşte. Nu vom susţine nici un demers politic al USR, cât timp acest partid se face scut în faţa primarilor săi penali şi incompatibili”, a afirmat Dunca într-un comunicat de presă remis miercuri.

Primarul USR de la Brașov ar fi vizat într-un dosar al DNA “in rem”

Ca exemple, liderul PSD Braşov i-a nominalizat pe primarul Braşovului, Allen Coliban, care ar fi vizat într-un dosar al DNA “in rem” pentru faptul că ar fi transferat 3,5 milioane de lei şi a cedat denumirea, sigla şi palmaresul FC Braşov către un ONG fondat de el, cu sediul în locuinţa lui, în care figura şi ca reprezentant al Primăriei Braşov, dar şi ca persoană fizică.

“La care adăugăm prejudicii din bani publici descoperite de către Camera de Conturi în cazul scandalului muzeului care a funcţionat fără forme legale sau contract cu municipalitatea, precum şi contracte din bani publici cu diferite cabinete de avocatură pentru litigii inexistente”, a adăugat Dunca.

Totodată, el a nominalizat-o pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, care are o decizie de incompatibilitate şi este vizată într-o sesizare la Parchet pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese.

“Şi-a folosit funcţia de primar pentru a se numi pe sine într-un funcţie şi pentru a obţine un beneficiu suplimentar. Până acum Parchetul nu a început urmărirea penală, iar Tribunalul Bucureşti nu a judecat sesizarea prefectului. Aceştia sunt oamenii noi în politică! USR solicită demisia unui ministru, dar refuză cu obstinenţă să facă curat în propriul partid”. a punctat senatorul PSD.

To Top