Stiri Politice

Scandal total în politică: De când Nicușor Dan și primarii USR respectă legea, mafia imobiliară face foamea

Scandal total în politică: De când Nicușor Dan și primarii USR respectă legea, mafia imobiliară face foamea
nicusor dan, sursa: facebook

Reacții în cascadă în cazul scandalului dintre Nicușor Dan și prefectul Toni Greblă. Cătălin Drulă spune că prefectul Greblă, cu post promis la AEP, se pregătește de un tun de final pentru sponsorii politici: atacarea unui regulament în vigoare de 23 de ani, astfel încât să se poată construi oricum în zone istorice.

“Mafia PSD-PNL nu mai poate fără blocuri construite sălbatic în zone protejate. De când Nicușor Dan și primarii USR respectă legea, mafia imobiliară face foamea. Prefectul Greblă, cu post promis la AEP, se pregătește de un tun de final pentru sponsorii politici: atacarea unui regulament în vigoare de 23 de ani, astfel încât să se poată construi oricum în zone istorice,” a scris Cătălin Drulă pe contul său de Facebook.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a declarat că prefetul Capitalei ar urma să atace în instanță Planul de Urbanism Zonal Zone protejate, iar prin suspendarea documentului construcții ilegale ar intra în legalitate.

„Însemnaă liber la blocuri între case în centrul vechi al Bucureștiului”, a spus primarul duminică, într-o conferință de presă.

Nicușor Dan aspune că la baza acțiunilor stau interese comerciale

Demersul prefectului se bazeză pe o adresă a Inspectoratului de Stat în Construcții. „Eu spun că nu există niciun temei juridic pentru care aceste acte să fie atacate, că afirmațiile din documentul de patru pagini al inspectorului general al Instectoratului de Stat în Construcții sunt neîntemeiate, și că aceste două instituții, prefectul și Inspectoratul de Stat în Construcții nu apără interesul public”, a spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan aspune că la baza acțiunilor stau interese comerciale, pentru că pentru prima dată administrația respinge autorizații și face sesizări la DNA, iar speculatorii imobiliari pun presiune pentru desființarea PUZ.

Primarul a arătat că PUZ Zone protejate este în vigoare din anul 2000, și că în două decenii au fost emise zeci de mii de autorizații fără ca regulamentul să fie respectat.

To Top