Stiri Politice

Scandal total în coaliția de guvernare! Anunțul făcut chiar acum de UDMR

Scandal total în coaliția de guvernare! Anunțul făcut chiar acum de UDMR

UDMR ia în calcul “la modul serios” să iasă de la guvernare dacă PSD şi PNL ajung la concluzia că UDMR “nu mai are aceeaşi valoare aritmetică în 2023, cum a avut în 2021”, a declarat marţi Liderul deputaţilor Uniunii, Csoma Botond, menţionând că organizaţia pe care o reprezintă şi-a făcut “treaba bine”.

“Credem că ne-am făcut treaba bine la toate ministerele pe care le-am condus în ultimii ani, implicit şi la Ministerul Mediului (…). Nu cred că există un argument pertinent care să justifice ca rolul UDMR-ului să scadă în această guvernare. Dacă mergem la aritmetică, eu cred că şi dacă mergem pe această variantă trebuie să ne raportăm la anul 2021. Dacă în 2021 valoarea aritmetică a UDMR-ului a fost X+1, nu văd niciun motiv ca acum, în 2023, când discutăm despre această rotativă care nu ne priveşte – noi nu am dat niciodată premier în această guvernare – nu cred că valoarea noastră a ajuns la X-1. Aceasta este poziţia noastră, credem că ne-am făcut treaba bine şi vrem să lucrăm în continuare (…). Credem că ne-am făcut treaba bine, nu există niciun argument pertinent care să justifice această abordare a celor de la PNL şi PSD şi luăm în calcul la modul serios să ieşim de la guvernare. Sigur că avem forurile statutare unde trebuie să decidem, nu este încă o decizie (…). Sunt foarte multe voci în organizaţia noastră care spun că, dacă ajungem în această situaţie, ar trebui să ieşim de la guvernare. Decizia încă nu s-a luat. Se va lua, dacă va fi această situaţie, spre sfârşitul săptămânii”, a precizat Csoma Botond.

Întrebat dacă UDMR ar fi de acord cu primirea altor ministere, Csoma Botond a spus că s-ar putea discuta pe acest aspect, indicând Ministerul Agriculturii şi Ministerul Energiei, însă a precizat că poziţia Uniunii este să nu se facă un “troc” acum, ci să se respecte protocolul coaliţiei.

“Nu am discutat acest aspect. Dacă mă întrebaţi de alte ministere, da, putem discuta de Ministerul Agriculturii, de exemplu, despre Ministerul Energiei. Am spus aceste ministere pentru că avem oameni care ar putea să facă o treabă bună la aceste ministere, dar poziţia noastră este că nu am dori să se facă un troc acum, sau un schimb de ministere. Corect ar fi să avem un protocol al coaliţiei care să fie în vigoare în continuare şi să păstrăm aceste trei ministere pe care le-am avut”, a punctat Csoma Botond.

Întrebat dacă PNL încearcă să scoată UDMR de la guvernare, deputatul a răspuns negativ, adăugând că PNL nu se simte bine în această coaliţie şi “şi-ar dori puţin mai mult, dacă se poate”.

“Nu cred, în politică pot exista situaţii când partidul nu se simte confortabil în poziţia lui, vrea mai mult (…). PNL-ul nu se simte bine în această coaliţie şi ar dori puţin mai mult, dacă se poate”, a concluzionat deputatul UDMR.

To Top