Stiri Politice

Scandal monstru în Guvern: PSD primește o lovitură chiar când se aștepta mai puțin

Scandal monstru în Guvern: PSD primește o lovitură chiar când se aștepta mai puțin

PSD primește o lovitură chiar când se aștepta mai puțin. Ministrul Educaţiei i-a retras atribuţiile delegate secretarului de stat PSD Florian Lixandru, după ce acesta a criticat public legile educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, i-a retras atribuţiile delegate secretarului de stat Florian Lixandru, după ce acesta a criticat public proiectele de legi înaintate de ministru partidelor şi a cerut dezbatere amplă, Lixandru precizând într-o postare pe Facebook că decizia este urmare a unui ”delict de opinie”.

El reia afirmaţiile în care prezintă punctul de vedere al PSD referitor la legile educaţiei.

Conform postării lui Lixandru, perspectiva PSD asupra Legilor Educaţiei este că sunt proiecte mult prea importante ce trebuie dezbătute temeinic, pe îndelete!

Ciolacu, PSD despre despre retragerea atribuţiilor lui Lixandru

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a avut deja o reacție în scandalul politic al momentului.

„Dacă doamna ministru a făcut acest lucru pentru că a spus că are alte păreri în ceea ce priveşte legile ne aflăm în faţa unui fenomen”, spune Marcel Ciolacu, după ce atribuţiile secretarului de stat din Ministerul Educaţiei Florin Lixandru au fost suspendate.

„Vom vedea explicaţiile doamnei ministru. Cum e normal, o să explice în interior. Dacă doamna ministru a făcut acest lucru pentru că domnul Lixandru a spus că are alte păreri în ceea ce priveşte legile ne aflăm în faţa unui fenomen. Părerea mea, eu credeam că e uitat, arată a ceva, eu am trăit înainte de ’89 și am trăit cam ce vârstă aveți dumneavoastră”, spune Marcel Ciolacu, întrebat la Parlament despre decizia ministrului Educației de a-l suspenda atribuţiile secretarului de stat din Ministerul Educaţiei Florin Lixandru.

Întrebat dacă este o premieră, Ciolacu a spus că ”s-au mai întâmplat modificări de atribuţii, dar nu într-un astfel de context”.

„Pentru un delict de opinie, azi mi s-au retras atribuțiile”, scrie pe Facebook secretarul de stat în Ministerul Educației Florin Lixandru. El cere stabilirea unui calendar extins de analiză publică și adoptare a legilor Educației.

To Top