Stiri Politice

Scandal în PNL din cauza rocadei! Un ministru, făcut praf. Cum vrea să-şi păstreze locul în Guvern

Scandal uriaş la PNL! Liderii liberali l-au luat la rost pe Nicolae Ciucă. Dezvăluiri incredibile din interiorul şedinţei

Scandal în PNL din cauza rocadei! Un ministru, făcut praf. S-a aflat cum vrea să-şi păstreze locul în Guvern pentru cât mai mult timp. Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, îl contrazice pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Cei de la PNL nu se pun între ei de acord cu rocada, darămite cu cei din PSD. Stroe susține că rocada premierilor nu este condiționată de tranșa 3 din PNRR. Ionuț Stroe accentuează chiar faptul că rocada este prevăzută a se întâmpla la finalul lunii mai. Asta în condiţiile în care Boloş spunea că ar trebui amânată.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene consideră că este de preferat ca rocada guvernamentală să fie amânată. Asta până după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR, pentru ca plățile să nu fie întârziate.

“Rocada premierilor nu este condiționată de această tranșă numărul 3. Rocada premierilor și schimbul de ministere sunt prevăzute a se întâmpla la finalul lunii mai. Boloș este o voce foarte importantă în PNL, dar, mai mult decât un punct de vedere al dânsului, eu cred că respectarea protocolului de către toate părțile este mult mai importantă în acest moment”, a spus Ionuț Stroe, conform gandul.ro.

Mai mult, liberalii nu par a fi dispuși să negocieze. Rămân însă flexibili asupra schimbului de ministere, conform declarațiilor lui Ionuț Stroe. ”Există un protocol care descrie în detaliu modul în care se va face această rocadă la nivel guvernamental, există acolo nominalizate ministerele care vor primi miniștrii liberali, respectiv social-democrați, cum la fel, evident, este descrisă și rotația premierilor și a secretarului general.

Scandal în PNL din cauza rocadei!

Așa că nu vedem niciun fel de dificultate în a traversa această perioadă în care se pot face aceste schimbări. Până la urmă, atât noi, cât și social-democrații am exprimat public faptul că nu vom avea niciun fel de sincope în a realiza tranziția”, a mai spus Ionuț Stroe, conform sursei citate.

Ionuţ Stroe nu a negat posibilitatea unor negocieri pe ministere. ”Mereu noi am fost flexibili în relația cu partenerii și cred că același lucru îl așteptăm și din partea lor, așa că orice fel de discuții care să îmbunătățească acest cadru în care evoluăm împreună pot avea loc.

Deocamdată, schimbarea sau forma asta de tranziție către un Guvern condus de PSD este descrisă de acest protocol. Ne raportăm la el în condițiile în care nu există niciun fel de alte discuții referitoare la alte portofolii, dar nimeni nu este rigid sau inflexibil, pentru că prin dialog am reușit să depășim momente mult mai dificile decât cel care va urma, așa că suntem dispuși să stăm la masa dialogului și, dacă situația actuală va fi menținută, protocolul va fi respectat 100%”, a explicat purtătorul de cuvânt al PNL.

To Top