Stiri Politice

S-au umflat biscuiții în mafioți! Glăvan: Deșteaptă-te, române! Nu te lăsa prostit de urmașii lui Iliescu

S-au umflat biscuiții în mafioți! Glăvan: Deșteaptă-te, române! Nu te lăsa prostit de urmașii lui Iliescu

Profesorul de economie Bogdan Glăvan a comentat în termeni extrem de duri scandalul legat de canalul Bâstroe, într-o postare scrisă pe contul său de Facebook.

Mafia gunoaielor protestează vehement contra adâncirii canalului Bîstroe. S-au umflat biscuiții în mafioți. Pentru prima oară în istorie și domnului Kelemen Hunor îi pasă de natură, de natura din Deltă, nu de munții cu pădurile (defrișate) lui Verestoy.

Formidabil. Anul trecut, în vară, când România a anunțat că permite Ucrainei să transporte cereale pe canalul Bîstroe, nici măcar George Simion nu s-a dus să măsoare impactul asupra Deltei. S-a dus acum. Na, mai bine mai târziu decât niciodată, mai ales că… vin alegerile. Simion a devenit Greta României.

Canalul Bâstroe: Ei nu au salvat nimic în viața lor și nici nu vor salva

Deșteaptă-te, române! Nu te lăsa prostit de urmașii lui Iliescu, care te-au prostit din 1989 încoace. Ei nu îți spun adevărul. Ei nu te lasă să judeci lucrurile în context. Ei nu au salvat nimic în viața lor și nici nu vor salva, ci doar au sacrificat, doar au călcat pe cadavre pentru a ajunge la putere și pentru a păstra puterea.

Da, Delta este afectată și trebuie să gestionăm situația creată prin invadarea Ucrainei. Da, și drumurile sunt afectate. Și casele de pe marginea drumurilor sunt afectate, de atâtea tiruri care vin din Ucraina sau care merg acolo. Asta nu înseamnă că trebuie să împiedicăm comerțul Ucrainei, ci că trebuie să găsim în comun soluții acceptabile, a scris profesorul Bogdan Glăvan.

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, consideră că Ucraina ar trebui să oprească lucrările pe Canalul Bâstroe, până când specialiştii se vor pronunţa şi vor lua o decizie.

Întrebat, miercuri, la Euronews România, ce ar trebui să facă România în cazul scandalului legat de Canalul Bâstroe, Kelemen Hunor a spus că trebuie să fie puse pe primul loc interesele României.

”Trebuie să stabilim interesele României pe termen scurt, mediu şi lung şi să protejăm Delta Dunării. Acesta este un interes legitim pentru care trebuie să ne luptăm şi trebuie să fie pe primul loc.

Ce interes avem din punct de vedere geopolitic? Să existe Ucraina suverană şi cu teritoriul integral păstrat şi să se retragă Rusia, fiindcă dinspre Rusia nu a venit nici securitate, nici bunăstare, nici libertate şi nu va veni nici de acum încolo. Noi trebuie să avem o zonă de buffer şi să vedem ce doreşte Ucraina”, a spus Kelemen

To Top