Stiri Politice

S-a enervat Marcel Ciolacu! “Vreau să fiu foarte clar: minciunile și manipulările trebuie să înceteze”

S-a enervat Marcel Ciolacu! "Vreau să fiu foarte clar: minciunile și manipulările trebuie să înceteze"

Marcel Ciolacu a scris un mesaj pe contul său de Facebook într-un stil dur, incisiv, necaracteristic președintelui PSD. Mesajul vine ca o reacție la scandalul legat de lucrările făcute de ucraineni la canalul Bâstroe.

„România nu permite sub nicio formă distrugerea Deltei Dunării, iar lucrările de pe Canalul Bâstroe trebuie să înceteze acum”, transmite liderul PSD, Marcel Ciolacu. El amintește că „statul și poporul român au fost solidari și au ajutat, la greu, Ucraina”.

„România nu permite sub nicio formă distrugerea Deltei Dunării! Lucrările de pe Canalul Bâstroe trebuie să înceteze acum! Statul și poporul român au fost solidari și au ajutat, la greu, Ucraina.

Marcel Ciolacu: Ne vom proteja cu toate forțele

Poporul român însă nu acceptă să rămână fără această minune a naturii care este Delta Dunării! Vreau să fiu foarte clar: minciunile, manipulările și minimalizarea problemei trebuie să înceteze”, scrie pe Facebook Marcerl Ciolacu.

El afirmă că autoritățile române trebuie să ia decizii rapide pentru ca lucrările de pe Bâstroe să înceteze imediat și situația să revină la normal.

„Vom face apel la toate convențiile internaționale, bilaterale și la toate forurile pentru cauza Deltei Dunării! Ne vom proteja, cu toate forțele, moștenirea generațiilor următoare”, încheie Ciolacu.

PSD cere autorităților de la Kiev să reia colaborarea bilaterală onestă și să oprească imediat dragarea de mare adâncime pe Canalul Bâstroe, potrivit unui comunicat de presă.

„PSD cere autorităților de la Kiev să reia colaborarea bilaterală onestă și să oprească imediat dragarea de mare adâncime pe Canalul Bâstroe! Adâncirea fără precedent a Canalului, până la 8-10 metri, pentru a face posibilă navigația navelor de mare capacitate, modifică dramatic debitul și circulația apei, cu efecte fatale asupra biodiversității Deltei Dunării.

România s-a dovedit un vecin și partener onest. A primit milioane de refugiați ucraineni, le-a asigurat casă, masă, locuri de muncă pentru adulți și școală pentru copii. A facilitat exportul grânelor ucrainene, cu mari eforturi și costuri considerabile. A asigurat sprijin internațional și suport în toate modurile posibile pentru ca Ucraina să reziste în fața invaziei rusești”, tranbsmit social-democrații.

PSD arată că „ Ucraina a avut și va avea în România un aliat pe care se poate bizui”.

„Și, tocmai de aceea, cu atât mai mult este datoare să protejeze această relație bilaterală. PSD n-a avut și nu are nicio șovăială să apere Delta Dunării, bun inestimabil al întregii umanități. De aceea, încă de săptămâna trecută, a tras primul semnal de alarmă, prin ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. Mai mult, astăzi PSD a cerut în mod oficial Comisiei Europene, prin europarlamentarul Victor Negrescu, să se pronunțe asupra acțiunii unilaterale a Ucrainei care ignoră convențiile și acordurile internaționale la care este parte.

În egală măsură, PSD solicită tuturor autorităților române să se manifeste cu convingere și fermitate pentru apărarea și protejarea patrimoniului de importanță universală al Deltei Dunării. Suntem cu toții datori să prevenim producerea unei catastrofe ireversibile și să transmitem intactă generațiilor viitoare moștenirea unică a miracolului naturii de la gurile Dunării”, se menționează în finalul comunicatului.

To Top