Stiri Politice

S-a dat lumea peste cap. Lucian Bode, apărat în Parlament chiar de PSD

PNL face scut în jurul lui Lucian Bode: Avem toată încrederea în secretarul general

PSD-iștii l-au apărat astăzi pe Lucian Bode mai ceva decât colegii lui de partid. Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declara că moţiunea simplă împotriva ministrului de Interne Lucian Bode este “mediocră”, menţionând că în cazul acuzaţiilor de plagiat a tezei de doctorat a lui Bode trebuie aşteptată decizia instanţelor.

“Trebuie să scoatem în evidenţă faptul că sunt foarte puţine de spus despre această moţiune simplă împotriva Ministrului de Interne, atât pentru faptul că textul acesta este unul mediocru, prezentat mediocru şi susţinut de cei care au depus această moţiune într-o formă mai puţin energică decât ne-am fi aşteptat la o moţiune mult anunţată luni de zile sau săptămâni înainte”, a afirmat Simonis.

El a spus că în textul moţiunii aproape deloc nu se face referire la mandatul de ministru al lui Lucian Bode.

“Asta înseamnă pe deducţie logică faptul că nu aveţi nimic a-i reproşa domnului Lucian Bode în ceea ce priveşte mandatul de ministru de Interne al României, pentru că altfel aţi fi spus acolo şi ceea ce vă deranjează, inactivitatea domniei sale. Aţi făcut referire în schimb la acele acuzaţii de plagiat şi, bineînţeles că într-un stat de drept, într-o ţară democratică, deciziile sau verdictele nu le dau nici jurnaliştii, nu le dau nici politicienii şi e bine să fie aşa şi să dea o instanţă.

Lucian Bode a fost ministru şi în Guvernul format cu USR

Simonis le-a transmis reprezentanţilor USR că Lucian Bode a fost ministru şi în Guvernul format cu USR, iar atunci aceştia nu au ridicat această problemă.

“Eu cred că cel mai bine ar fi să aşteptăm deciziile instanţelor, cei care sunt specialişti în domeniu, să ne spună adevărul, dar dacă tot vă place teoria aceea că fiecare acuzaţie trebuie să fie urmată de o demisie, nu pot să nu-mi amintesc câteva nume celebre din USR care sunt acuzate în aceste momente de diferite fapte şi poate că ar trebui să începeţi dumneavoastră cu exemplul de a-i face să demisioneze”, a mai transmis liderul deputaţilor PSD, enumerându-i pe Clotilde Armand, Allen Coliban, Dan Barna.

Simonis i-a acuzat pe reprezentanţii USR că au băgat milioane de euro într-o campanie de denigrare a ministrului Bode.

“Nu vreau să creez o polemică, spuneam că textul este mediocru (…). Este regretabil că o generaţie de oameni politici, generaţia mea, care au reuşit să convingă la un moment dat electoratul, înţelege să facă politică în felul acesta. Vă invit, stimaţi colegi de la USR, să vă uitaţi la dezbaterile parlamentare ale anilor 90, unde oameni care erau crescuţi în cu totul şi cu totul alte vremuri şi au avut activitatea în comunism erau în cadrul dezbaterilor mult mai aşezaţi, mai verticali, aplicaţi, tehnici, fără atacuri la persoană, fără mizerii. (…) Aţi băgat 2 milioane de euro în această campanie de denigrare de presă împotriva ministrului de Interne”, a mai transmis Alfred Simonis.

To Top