Stiri Politice

S-a aflat soarta Coaliţiei! Dezvăluiri de ultimă oră din interior. Ce premier vom avea din luna mai

S-a aflat soarta Coaliţiei! Dezvăluiri de ultimă oră din interior. Ce premier vom avea din luna mai
Nicolae Ciuca, sursa foto: facebook

S-a aflat soarta Coaliţiei! Dezvăluiri de ultimă oră din interior. Ce premier vom avea din luna mai, este întrebarea pe care şi-o pune toată lumea. Nicolae Ciucă ar urma să-şi dea demisia şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu să fie noul premier.

Potrivit surselor guvernamentale, există patru scenarii care stau în picioare, pentru primăvară, conform România TV. Cele patru scenarii pentru rocada puterii din luna mai sunt:

Scenariul 1. Marcel Ciolacu, președintele PSD, va deveni premier după demisia lui Nicolae Ciucă

Fie Marcel Ciolacu devine premier, dar se respectă protocolul de coaliție, iar PNL preia Finanțele, Transporturile, Secretariatul General al Guvernului și funcția de vice-premier, fie avem scenariul în care Marcel Ciolacu este premier, iar PSD va insista să păstreze Ministerul Finanțelor și pe cel al Transporturilor, ceea ce PNL ar exclude categoric.

Scenariul 2. PSD și PNL se vor pune la masă și vor renegocia protocolul de coaliție și vor reîmpărți ministerele.

Este posibil și un schimb între Ministerul Energiei și MApN, în sensul în care PSD să cedeze MApN PNL-ului, iar liberalii să dea la schimb Ministerul Energiei.

S-a aflat soarta Coaliţiei!

Scenariul 3. Președintele Klaus Iohannis alege un alt premier.

Oficialul de la Cotroceni ar putea desemna un alt lider al PSD, dar nu pe Marcel Ciolacu. De asemenea, există scenariul în care Klaus Iohannis îl păstrează premier pe Marcel Ciolacu, invocând nevoia de stabilitate în plin război la granițele României.

Scenariul 4. Coaliția se va rupe până în luna mai, pe fondul tensiunilor deja existente.

Fie PSD iese de la guvernare și lasă PNL la putere cu un guvern minoritar până la alegeri, fie scenariul în care PSD să rămână la putere cu un guvern minoritar și PNL să iasă de la guvernare.

To Top