Stiri Politice

S-a aflat adevărul despre pensiile speciale! Greşeala uriaşă a Guvernului. Cum se cheltuie inutil banii românilor

Milioane de români vor primi 700 de lei de la stat de la 1 februarie. Nicolae Ciucă anunță începutul programului

S-a aflat adevărul despre pensiile speciale! Greşeala uriaşă a Guvernului. S-a aflat cum se cheltuie inutil banii românilor. Ministerul Muncii, condus de Marius Budăi, a publicat raportul prin care Bancă Mondială face recomandări României în ce privește pensiile speciale.

Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe, vorbeşte despre marea greşeală a guvernanţilor în privinţa pensiilor speciale.

Fostul ministru îi acuză că n-au venit cu nicio soluție și nu mai prezintă credibilitate în fața Comisiei Europene. Așa că au fost nevoiți să apeleze la Banca Mondială.

Ialomițianu a mai susținut că acum coaliția PSD – PNL – UDMR se află într-un punct critic. Fostul ministru mai spune că s-a ajuns aici deoarece sistemul de pensii nu e construit pe principiul contributivității.

„Când am fost ministru am avut un acord cu Fondul Monetar, Comisia Europeană și Banca Mondială și negociam. Sigur că erau negocieri, unele erau impuse, altfel ne spuneau că vor pleca, alte lucruri le impuneam noi că spuneam că e inacceptabil ce ne cer, dar proiectele de legi le scriau experții români.

Am văzut că nu e nicio coerență în raportul Băncii Mondiale. Două propuneri sunt de bun simț, dar acestea s-au discutat și în spațiul public și la minister: pensiile să nu fie mai mari decât salariul și să nu se pensioneze la 45 de ani. Nu trebuia să vină experții Băncii Mondiale…

S-a aflat adevărul despre pensiile speciale!

Guvernanții nu au credibilitate în fața Comisiei Europene și s-a încercat prin Banca Mondială să fie un negociator și banca are mai multă credibilitate și să obțină și niște bani din consultanță. E un compromis între a face ceva și a spune că ne impune altcineva altceva.

Nu poți de dimineață până seara să critici Comisia Europeană, Banca Mondială, să spui că ai grijă de bunici, că n-o să reduci nicio cheltuială, de dimineață până seară, și să nu te așezi la masă cu cei de la Comisia Europeană și să negociezi și să vii cu variante. Sigur că nu ai credibilitate. Dacă faci numai declarații ca să fii populist sau când n-ai soluții, sigur că atunci vine altcineva să-ți facă treaba și trebuie s-o iei ca atare”, a declarat vicepreședintele PMP, în direct pe B1TV.

Gheorghe Ialomițianu a mai spus că la noi nu e nicio regulă în ceea ce privește sistemul de pensii. „Vine un guvern, promite ceva, ia o deciaie, nu ține seama de economie, ce sîntâmplă în viața socială, numai să fie pe placul de alegătorilor, dar de multe ori te lovești cu capu-n gard cum se întâmplă acum cu actuala coaliție”, a mai spus fostul ministru.

To Top