Stiri Politice

S-a aflat adevărul! Ce face George Simion cu cei 8 milioane de euro primiți de la stat

S-a aflat adevărul! Ce face George Simion cu cei 8 milioane de euro primiți de la stat

S-a aflat adevărul despre ce face George Simion cu cei 8 milioane de euro primiți de la stat drept subvenție. Cei de la libertatea.ro au aflat toate detaliile.

Partidul condus de George Simion a făcut prima achiziție din bani publici și a plătit 4,3 milioane de lei, în luna februarie, pentru trei autospeciale și o utilitară. Acestea urmează să fie folosite pentru o caravană sanitară mobilă împreună cu o asociație. O altă comandă a fost dată, în martie, pentru 21 de microbuze școlare, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei. Legal, ele nu pot fi donate.

Este pentru prima dată când AUR folosește banii publici primiți ca subvenție. Până în aprilie 2023 a adunat în conturi peste 40 de milioane de lei. În 2021 a încasat 18 milioane de lei și 19 milioane de lei în 2022.

Singura achiziție AUR din banii de la buget a fost raportată la Autoritatea Electorală Permanentă în luna februarie 2023 și este de 4.344.121 de lei (880.000 de euro). Comanda este către firma ATP Trucks din Baia Mare.

„Este vorba de trei mașini de tip TIR, personalizate pentru a se putea desfășura activități civile în interiorul lor sub forma unor cabinete, și o autoutilitară, de tip ambulanță”, a declarat Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, pentru Libertatea.

AUR a demarat și achiziția a 21 de microbuze școlare

Firma din nordul țării are misiunea să transforme TIR-urile într-un format special, trebuie să fie compartimentate și amenajate încât să formeze în interior încăperi de minim 7 mp, de topul unităților medicale mobile.

AUR a demarat și achiziția a 21 de microbuze școlare cu opt plus unu locuri. Inițial au dorit să cumpere 41 de microbuze, dar nu reușit acest lucru.

Pentru fiecare microbuz va plăti 38.000 de euro cu TVA, iar comanda a fost deja trimisă spre un dealer Ford. Valoarea totală a contractului va fi de aproape 800.000 de euro (aproximativ 4 milioane de lei).

„Nu există cadrul legal, cumpărăm autoturismele, le arătăm guvernului, uite-le acestea sunt, vă rugăm frumos să dați o OUG prin care să putem dona bunurile către școli. Le vom parca în fața Guvernului și să decidă ce fac cu ele”, a afirmat Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR pentru Libertatea.

Partidele au dreptul, conform legii finanțării, să își cumpere automobile, dar nu le pot înstrăina sub formă de donație.

Prim-vicepreședintele AUR a explicat că partidul a dorit să cumpere microbuzele de la Ford pentru că este o companie străină care a decis să investească în România.

Mașinile vor fi recepționate după 15 mai 2023.

„Vor fi colantate cu mesajul de campanie al AUR, vor fi personalizate. Va apărea că este un produs AUR pe care dorește să îl doneze. Cu AEP am vorbit și nu e vreo interdicție să le cumpărăm. Dacă se dă OUG le putem dona, dacă nu, așteptăm 2024 să venim la putere”, a precizat prim-vicepreședintele AUR.

To Top