Stiri Politice

S-a aflat acum care a fost cel mai bun premier din România (SONDAJ)

S-a aflat acum care a fost cel mai bun premier din România (SONDAJ)

Sociologul Mirel Palada a anunțat că a realizat un sondaj în urma căruia românii au stabilit care a fost cel mai bun premier din România de după 1989.

Mirel Palada, sociolog, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Potrivit unui sondaj, românii consideră că Victor Ponta este cel mai bun premier după 1989.

Conform unui sondaj legat de preferințele românilor privind premierii din România de după 1989, Victor Ponta iese cel mai bine în opțiunile oamenilor, spune Mirel Palada.

Astfel, la întrebarea – După părere dumneavoastră, cine a fost cel mai bun premier al României după 1989 – având o lista de 18 persoane, Victor Ponta este pe primul loc, cu 19%, pe locul doi se află Boc (15%), pe locul trei Adrian Năstase (7%), Petre Roman și Călin Popescu Tăriceanu (6%), Mihai Răzvan Ungureanu (1%) și Florin Cîțu (0%).

Cine este Victor Ponta

Victor Ponta (născut pe 20 septembrie, la București) a fost Prim Ministru al României în perioada mai 2012 și noiembrie 2015. Victor Ponta a fost Președintele PSD între 2010 și 2015. În prezent, Victor Ponta este liderul partidului PRO România.

Victor Ponta se consideră a fi politician progresist, atașat de valorile Comunității Europene. A absolvit Facultatea de Drept, la Universitatea București și a fost procuror specializat în fraude economice și financiare.

A intrat în politică în 2001 la invitația lui Adrian Năstase, căruia i-a fost asistent la catedra de Drept Internațional Public. Adrian Năstase i-a remarcat curajul politic și i-a propus un rol în Guvernul României: șef al Corpului de Control al Guvernului. Tot Adrian Năstase i-a fost și coordonator al lucrării de doctorat, terminată în 2003.

În noiembrie 2003 a fost ales președinte al Tineretului Social Democrat, funcție pe care a ocupat-o până pe 18 noiembrie 2006.

În iulie 2003 a devenit vicepreședinte al Partidului Social Democrat (PSD). A îndeplinit această funcție până în 10 iulie 2004, când a avut loc o restructurare în PSD, prin suspendarea delegației permanente și înființarea unui Birou Coordonator. Cu acest prilej, Adrian Năstase a declarat că activitatea lui Ponta de finalizare a negocierilor de integrare este foarte importantă. Pe 10 decembrie 2006, la congresul PSD, a fost reales vicepreședinte al acestui partid.

To Top