Stiri Politice

Românii nu mai fac faţă! USR, anunț despre Adrian Câciu: A minţit că sunt bani suficienţi

Românii nu mai fac faţă! USR, anunț despre Adrian Câciu: A minţit că sunt bani suficienţi

Românii nu mai fac faţă creşterii de preţuri, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui, care a precizat că inflaţia “a distrus puterea de cumpărare a românilor”.

“Românii nu mai fac faţă creşterii de preţuri, taxa numită inflaţie a distrus puterea de cumpărare a românilor, o taxă care vine din deficitele tot mai mari pe care le face Ministerul Finanţelor. De aceea l-am chemat astăzi, aici, pe domnul Câciu să ne explice dezastrul bugetar care sărăceşte România. Anul trecut domnul Câciu a declanşat o creştere a cheltuielilor statului într-un ritm fără precedent şi bazată pe minciuni. A minţit românii prin a supraestima veniturile ca să acopere cheltuielile umflate din bugetele pe care le-a propus.

A minţit că sunt bani suficienţi pentru a creşte aparatul bugetar cu 20.000 de angajaţi, a minţit ca să poată înfiinţa tot felul de sinecuri noi, tot felul de agenţii noi, cum ar fi Institutul Vinului, cum ar fi Agenţia pentru Comerţ Exterior şi atâtea altele. A minţit pentru a da sporuri noi, tot felul de sporuri aberante inventate, a minţit ca să crească cheltuielile statului în neştire pentru că nu o făcea din banii lui, o făcea din banii contribuabilului”, a spus Năsui la “Ora Guvernului” la care este invitat ministrul de Finanţe, Adrian Câciu.

USR: Am ajuns să avem cel mai mare deficit

El a adăugat că în 2022 Adrian Câciu “a crescut cheltuielile statului cu 81 de miliarde de lei” şi în primele două luni ale anului 2023 l-a mai crescut cu încă 13 miliarde de lei.

“Pe la jumătatea anului trecut a văzut dezastrul provocat de minciunile sale şi şi-a dat seama că nu erau bani şi a început o nouă minciună, de data aceasta e minciuna domnului Ciolacu. Domnul Ciolacu ne promitea că va strânge cureaua. Ce s-a întâmplat? Nu a strâns nicio curea. Până la urmă a forţat românii să strângă cureaua.

După altă minciună că nu va creşte nicio taxă, domnul Câciu a reintrodus supraimpozitarea muncii part-time, a dublat taxarea PFA-urilor, a crescut masiv taxarea dividendelor, a chiriilor şi a început distrugerea regimului microîntreprinderilor, mica supapă a micilor antreprenori din România. Dar, surpriză, toate creşterile acestea de taxe n-au adus încasări mai mari la buget. Execuţia pe primele luni ale anului este dezastruoasă, creşterea de venituri este cu o treime mai mică decât cea ţintită, cea care trebuia să fie, şi am ajuns să avem cel mai mare deficit în termeni nominali din ultimii 20 de ani”, a menţionat Năsui.

To Top