Stiri Politice

Românii din Moldova, batjocoriţi de PSD şi PNL! Acuzaţii grave la adresa lui Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Scandalul este uriaş

BREAKING NEWS! Marcel Ciolacu a confirmat, în premieră, o informație bombă: România a sprijinit militar Ucraina

Românii din Moldova, batjocoriţi de PSD şi PNL! Acuzaţii grave la adresa lui Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Scandalul este uriaş. Opoziţia dă de pământ cu una dintre ultimele decizii ale celor din coaliţia de guvernare. Un deputat USR iese la atac.

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă sunt făcuţi praf de Iulian Bulai, președinte al Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților

Bulai a criticat „propunerea făcută de PSD-PNL pentru conducerea ICR Chișinău”. Social-democrații o impun la șefia ICR Chișinău pe Monica Babuc. „Monica Babuc a condus partidul oligarhului Plathoniuc după ce acesta a fugit din Moldova. Guvernul PSD-PNL o propune pentru poziția de directoare a ICR Moldova. Halucinant”, a scris Bulai pe Facebook.

Nu s-a oprit aici. „Această decizie este o jignire la adresa eforturilor făcute de Republica Moldova”.

Miercurea viitoare, Monica Babuc va fi audiată în Comisiile de cultură și politică externă din Senat, iar „această propunere total deplasată, umilitoare și plină de batjocură la adresa românilor de peste Prut trebuie retrasă rapid”, a transmis USR într-un comunicat de presă.

Românii din Moldova, batjocoriţi de PSD şi PNL!

„Nicu (n.red. – premierul și liderul PNL, Nicolae Ciucă) și Marcel (n.red. – președintele PSD, Marcel Ciolacu) au fost ieri la Chișinău cu mesaj fals de susținere pentru reformele și eforturile necesare integrării în UE a Republicii Moldova.  Astăzi, Nicu și Marcel subminează pe față eforturile uriașe ale Republicii Moldova”, a mai spus Bulai.

Acesta a susținut că varianta Monica Babuc „este poate cea mai mare gafă a României din ultimii 20 de ani, în raport cu țara vecină” și că „urmașii oligarhului Plathoniuc nu pot reprezenta interesele României la Chișinău”.

PSD o impune la șefia ICR Chișinău pe Monica Babuc, cea care a condus partidul lui Plahotniuc după fuga lui, fiind o apropiată a acestuia. Oficial, propunerea a fost făcută de președintele ICR, Liviu Jicman, și aprobată de Ministerul Culturii și de Ministerul Afacerilor Externe. Neoficial, Babuc a fost propusă de PSD.

To Top