Stiri Politice

România riscă miliardele de euro din PNRR pentru că Ciucă nu vrea să-și taie pensia!

România riscă miliardele de euro din PNRR pentru că Ciucă nu vrea să-și taie pensia!

Cătălin Drulă de la USR a avut o reacție virulentă la scandalul legat de pensiile speciale. România riscă miliardele de euro din PNRR pentru că Ciucă nu vrea să-și taie pensia, a declarat președintele USR.

Președintele USR Cătălin Drulă afirmă că România riscă să piardă miliardele de euro din PNRR:

„Premierul PNL Nicolae Ciucă nu vrea să-și taie pensia specială. E pregătit să dea foc unei țări întregi și să piardă miliarde de euro din PNRR”.

Cătălin Drulă: Plagiatorul Nicolae Ciucă încasează 18.000 de lei pensie specială

„În fiecare lună, plagiatorul Nicolae Ciucă încasează 18.000 de lei pensie specială pe lângă salariul de prim-ministru. Acum, nu vrea să renunțe în ruptul capului. Și e pregătit să dea foc unei țări întregi și să piardă miliarde de euro din PNRR, cel mai amplu program de investiții și reforme elaborat de USR. Dacă am face un exercițiu de imaginație: cum ar fi să fie pensia lui Ciucă la jumătate? Și restul sumei să se împartă la oameni cu pensii mici, inclusiv militari, care nu au avut pilele și norocul lui să iasă la pensie cu sume din astea?!”, spune Cătălin Drulă.

Președintele USR afirmă că partidele din coaliția de guvernare au ca deviză „Totul pentru privilegiați, nimic pentru oamenii cinstiți”.

Eliminarea pensiilor speciale este unul dintre jaloanele din PNRR pe care guvernul trebuie să le îndeplinească pentru a primii banii de reforme.

„Proiectul prezentat de coaliția PSD-PNL nu elimină însă nicio pensie specială”, potrivit comunicatului USR.

Reprezentanţii Comisiei precizează că reforma pensiilor speciale (jalon 215) nu este cuprinsă în cea de-a doua cerere de plată, ci va fi cuprinsă în cea de-a treia cerere de plată.

“Pensiile speciale nu ţin de competenţele Uniunii Europene (UE). Cu toate acestea, pentru ca România să primească fondurile alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), aceasta trebuie să îndeplinească satisfăcător reformele referitoare la pensiile speciale la care ţara s-a angajat prin acest plan.

Revizuirea vizează toate pensiile speciale, inclusiv a celor militare, cu scopul de a le alinia cu principiul contributivităţii, şi face parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului public de pensii, reprezentând un element cheie al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României”, se menţionează în precizările CE.

To Top