Stiri Politice

Revoluție în diplomația din România! Inițiativa care este aproape să devină lege

În sfârșit, o lege bună în România: Șoferii care se urcă beți la volan sau fără permis de conducere intră direct la închisoare

Iniţiativa legislativă a senatorului USR Cristian Bordei prin care membrii Corpului diplomatic şi consular al României sunt obligaţi să cunoască cel puţin două limbi străine, dintre care una să fie engleza sau franceza, a primit raport favorabil din partea Comisiei de politică externă a Senatului.

Iniţiativa urmează să fie votată în plenul Senatului în şedinţa de luni, 24 aprilie 2023.

Senatorul USR, secretar al Comisiei pentru politică externă din Senat, consideră că este absolut necesar ca diplomaţii să poată comunica fluent în mai multe limbi străine, să fie capabili să poarte un dialog de substanţă, fără intermediari, cu omologii lor din alte state.

“Vedem eforturile pe care le depun diplomaţii din multe ţări de a învăţa limba română înainte de a veni la post, tocmai pentru a fi capabili să înţeleagă cu adevărat ce se întâmplă aici, nu numai în politică, dar şi în cultură şi în mediul de afaceri. Orice diplomat român trebuie să fie capabil să vorbească fluent cel puţin două limbi străine din care una de circulaţie internaţională. Nu este ceva extraordinar, e o condiţie minimală, o cerinţă a locului de muncă”, declară senatorul USR Cristian Bordei.

USR întreprinde pasi concreţi în procesul de actualizare a legislaţiei în acest domeniu, un pas mic, dar esenţial pentru că interesele României în străinătate să fie reprezentate de un corp de profesionişti pregătiţi la cele mai înalte standarde.

To Top