Stiri Politice

Revoltă în PNL! Mişcarea care poate duce la ruperea coaliţiei. Ce a fost obligat să facă Nicolae Ciucă

Revoltă în PNL! Mişcarea care poate duce la ruperea coaliţiei. Ce a fost obligat să facă Nicolae Ciucă

Revoltă în PNL! Mişcarea care poate duce la ruperea coaliţiei. S-a aflat ce a fost obligat să facă Nicolae Ciucă în relaţia cu PSD. Doi lideri liberali i-au impus premierului să fie mult mai dur în discuţiile pe care le are cu social democraţii.

Postură incredibilă pentru Nicolae Ciucă. Liderii PNL, Dan Motreanu și Rareș Bogdan i-au solicitat lui Nicolae Ciucă să nu fie de acord ca PSD să dețină ambele funcții de conducere în Autoritatea Electorală Permanentă.

Nicolae Ciucă este împins de la spate să fie mai dur în relaţia cu PSD. Asta s-a întâmplat în Biroul Permanent Național al PNL. Liberalii sunt nervoşi după ce PSD l-a susținut pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente pe Toni Greblă, prefectul Capitalei, iar PNL nu a venit cu vreo propunere pentru funcție, conform libertatea.ro.

Chiar înainte ca Greblă să obțină un vot final în Parlament, liberalii au blocat demersul. Au cerut ca situația de la AEP să fie renegociată în Coaliție, după ce va fi discutată în partid. Rareș Bogdan și Dan Motreanu au fost cei mai vocali. „Au spus că nu putem să lăsăm PSD să controleze AEP, totuși avem patru runde de alegeri în 2024.

Ce facem, avem încredere în PSD că vor avea grijă ca totul să fie corect? Nu putem avea alegeri libere, dar controlate integral de PSD”, a fost avertismentul transmis lui Nicolae Ciucă, mai spune sursa citată

Liberalii ar dori ca măcar o funcție a instituției să le revină. Președinte sau secretar general al AEP. „A fost o discuție aprinsă pentru că Ciucă promisese că nu va permite ca PSD să aibă ambele funcții, iar acum se întâmplă asta. Ciucă nu poate să vândă AEP la PSD”, a spus un alt participant la ședință.

Revoltă în PNL!

Liberalii încearcă să forțeze în discuțiile din Coaliție să obțină măcar funcția de secretar general. Poziția este ocupată, în prezent, de Constantin Mitulețu-Buică, fostul șef al AEP, care și-a dat demisia din funcția de președinte la începutul anului.

Liderii PNL invocă problemele cu procurorii pe care le are Mitulețu-Buică. Într-un document al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, din octombrie 2022, în dosarul fostului președinte AEP se precizează „efectuarea în continuare a urmăririi penale față de numitul Constantin Mitulețu-Buică pentru comiterea în concurs a patru infracțiuni de abuz în serviciu, ultima în formă continuată”.

Fostul șef al AEP a fost obligat de Marcel Ciolacu să își dea demisia la începutul anului. Liderul PSD a recunoscut luni, 20 februarie, că el a fost cel care i-a cerut lui Mitulețu-Buică să plece. Asta deși președintele AEP nu ar trebui să răspundă unei comenzi politice. „Eu i-am solicitat domnului Mitulețu că ar fi cazul să-și înainteze demisia. Cred că a fost supercorect”, a spus Ciolacu, luni, la Parlament.

Înaintea de solicitarea lui Ciolacu, Mitulețu-Buică fusese acuzat de ANI de conflict de interese pentru că și-a angajat cumnata în instituție.

To Top