Stiri Politice

Război total în PNL! Scandalul dintre Rareş Bogdan şi Bogdan Aurescu a împărţit partidul. Ministrul, luat în vizor

Rareș Bogdan, dezvăluiri explozive: Am primit eu detalii precum că au fost consultanții OMV Petrom la Minister

Război total în PNL! Scandalul dintre Rareş Bogdan şi Bogdan Aurescu a împărţit partidul. Ministrul, luat în vizor de către una dintre organizaţiile formaţiunii politice. Este vorba despre PNL Diaspora, cea care este condusă chiar de către europarlamentar.

Scandal uriaş în PNL între Rareş Bogdan şi ministrul de Externe, Bogdan Aurespecu. Organizația PNL Diaspora sare să-și apere președintele, pe Rareș Bogdan.

Liberalii din Diaspora au reacționat după ce ministrul de Externe a sugerat că europarlamentatul ar fi rusofil. A comparat criticile sale cu atacurile platformei de propagandă rusă Sputnik.

Departamentul de comunicare al PNL Diaspora, organizație al cărei președinte este Rareș Bogdan, îi ia apărarea în conflictul cu Bogdan Aurescu. Disputa dintre cei doi au început după ce europarlamentarul l-a acuzat pe ministrul de Externe că nu face suficient de mult pentru promovarea intereselor României.

Acestaa spus că Bogdan Aurescu nu datorează numirea la conducerea Ministerului de Externe apartenței la PNL, ci „statului”. Mai mult, europarlamentarul a dat de înțeles că l-ar schimba pe Aurescu dacă ar fi șeful său direct.

În replică, ministrul a comparat aceste critici cu atacurile la care este supus de propaganda rusă prin platforma Sputnik. Mai mult, Bogdan Aurescu a făcut referire la un discurs mai vechi de-al lui Rareș Bogdan care amenința cu blocarea tranzitului de cereale ucrainene prin România. „PNL Diaspora condamnă cu fermitate afirmațiile cel puțin bizare, lipsite de orice fundament logic, pe care ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le-a făcut raportat la recentele poziții publice ale europarlamentarului Rareș Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL și președinte al PNL Diaspora.

Rareș Bogdan este cunoscut în spaţiul public ca fiind unul dintre cei mai vehemenţi susţinători ai democraţiei şi statului de drept și a militat atât ca jurnalist, cât și ca om politic, împotriva orientărilor comunistoide, de inspirație estică. Totodată, a fost și este un apărător fără odihnă a luptătorilor anticomuniști și a celor care nu și-au vândut conștiințele Armatei Roșii”, se arată în comunicatul PNL Diaspora.

Membrii PNL Diaspora se declară „consternați” de faptul că un ministru susținut de PNL, îl atacă „irațional” pe unul dintre liderii partidului. „Noi, membrii PNL Diaspora, ne declarăm consternaţi de faptul că un ministru în funcţie, ce se bucură de susținerea Partidului Naţional Liberal, îl atacă în mod iraţional pe unul dintre liderii partidului, prin asocierea acestuia cu un instrument de propagandă rusă.

Din acest motiv, considerăm că atacul ministrului Afacerilor Externe este o profundă jignire atât la adresa demnitarului, cât și la nivelul întregului Partid Naţional Liberal, şi în mod special la adresa filialei PNL Diaspora”, se mai arată în comunicatul transmis de filiala condusă de Rareș Bogdan.

Scandalul dintre Rareş Bogdan şi Bogdan Aurescu a împărţit partidul

Biroul de comunicare al PNL Diaspora solicită convocarea conducerii PNL care să analizeze situația lui Bogdan Aurescu. „Cerem conducerii partidului să convoace cât mai curând Biroul Politic Național, pentru a analiza situația creată și pentru a cere explicații domnului Bogdan Aurescu, care ocupă o poziție de ministru asumată de PNL”, susțin autorii comunicatului.

În finalul comunicatului, autorii fac o serie de declarații la adresa lui Bogdan Aurescu căruia îi pun în cârcă eșecul aderării la Schengen, dar și scandalul de la ICR Londra.

„Mai facem trei precizări, spre știința domnului Bogdan Aurescu.

1 – Luni dimineață, la vămile Nădlac 1 și 2 și Borș 1 și Borș 2 erau cozi de 5, 6 kilometri, iar vara trecută, recordul rușinii a ajuns la 25 de kilometri. Și asta deoarece România nu se află cu drepturi depline în Spațiul Schengen.

2 – În timpul pandemiei, dar și după încheierea acesteia, am trimis sute de sesizări din partea cetățenilor din diaspora pe adresa MAE, în care am reclamat proastele servicii consulare. Iar sesizările curg în continuare. Schimbarea și eliberarea unui pașaport nou în UK poate dura până la 5/6 luni. Consulatele de la Frankfurt, Birmingham, Glasgow, Nantes sunt întârziate cu anii, deși înființarea lor este aprobată prin Hotărâri de Guvern. Diaspora este umilită, batjocorită în continuare de MAE. Să amintim și de cazul șefei ICR Londra?

3 – Partidul Național Liberal este cel mai mare partid de centru-dreapta, cel mai pro-european și pro-occidental din România, membru al Partidului Popular European, cea mai mare familie de partide politice la nivel european. Considerăm că cei 182.000 de membri ai PNL merită mai mult respect din partea domnului Bogdan Aurescu!”, se mai arată în comunicatul transmis de Biroul de comunicare PNL Diaspora.

To Top