Stiri Politice

Răsturnare de situaţie în cazul Elenei Udrea! Se întâmplă după sentinţa Înaltei Curţi

Cum vrea Elena Udrea să scape de condamnare! S-a aflat ce vrea să facă fostul ministru

Răsturnare de situaţie în cazul Elenei Udrea! Se întâmplă după sentinţa Înaltei Curţi. Sunt dezvăluiri de ultimă oră din cazul fostului ministru al Turismului. Aceasta a avut câştigat de cauză în instanţă după ce a făcut recurs împotriva încheierii din 16 februarie 2023 din dosarul finanţării campaniei electorale din 2009.

Elena Udrea ar putea să scape de sechestrul de 1,6 milioane de lei pus pe bunurule sale. Avocații săi au obținut la ICCJ sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate legată de legislația confiscării speciale. În caz de constatare a prescripției și de încetarea a procesului penal, instanța ar trebui să dispună, automat, și ridicarea sechestrului.

Potrivit hotărârii din 02.03.2021 a Curții de Apel București, în cazul Elenei Udrea s-a decis confiscarea sumelor de 691.029,63 lei şi 918.864 lei ce au făcut obiectul luării de mită. „Consider că este absurd să dispui confiscarea unor sume de bani pentru fapte cu privire la care nu s-a constatat în mod definitiv că s-au petrecut”, a spus Elena Udrea.

Răsturnare de situaţie în cazul Elenei Udrea!

Potrivit legii, dacă instanța constată intervenția prescripției, judecătorul lasă nesoluționată latura civilă a procesului penal în ideea că acțiunea va fi continuată în civil de către cei care se consideră păgubiți. Este şi motivul pentru care instanțele mențin măsurile asiguratorii.

Avocații Elenei Udrea au arătat că vinovăția unei persoane se stabilește numai prin hotărâre definitivă. În luna martie, Elena Udrea așteaptă două pronunțări foarte importante, după condamnare definitivă de 6 ani din Dosarul Gala Bute.

Este vorba despre Dosarul finanţării campaniei electorale din 2009 (apel), pe 16.03.2023, la Înalta Curte, şi în Dosarul Hidroelectrica (fond), pe 14.03.2023 la Curtea de apel București.

Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul de Femei Târgșor. Asta, după ce a pierdut, pe 7 aprilie 2022, o contestație în anulare în Dosarul Gala Bute. Este condamnată definitiv la 6 ani de închisoare încă din 2018.

To Top