Stiri Politice

Rareş Bogdan s-a dezlănţuit! A spus clar de ce nu s-au desfiinţat pensiile speciale: ‘Nu credeam că sunt atât de mulţi cretini’

Rareş Bogdan, cuvinte dure la adresa colegilor din PNL: "V-aş fi călcat în picioare pe jumătate dintre voi"

Rareş Bogdan s-a dezlănţuit! Europarlamentarul PNL a spus clar de ce nu s-au desfiinţat pensiile speciale nici acum. Liberalul a făcut o campanie clară atunci când a intrat în politică. A spus că în 30 de zile PNL va desfiinţa pensiile speciale. Acest lucru nu s-a întâmplat.

România continuă să plătească pensii speciale, care nu au nicio legătură cu contributivitatea. Rareş Bogdan vine însă cu o altă promisiune.

Rareş Bogdan afirmă că a rămas ultimul optimist. Încă mai crede că această problemă poate fi rezolvată. În plus,  a precizat că Ministerul Muncii va prezenta, în 15 martie, noua Lege a pensiilor.

Rareş Bogdan a declarat, duminică seară, la Prima News, că a propus desfiinţarea pensiilor speciale în 30 de zile, la intrarea sa în politică. Era convins că liberalii vor veni cu o lege inteligentă.

”Când am intrat în politică, nu credeam că sunt atât de mulţi cretini. Sunt foarte mulţi şi mulţi care nu au nicio legătură cu interesul naţional al României. Eu când am intrat în politică am fost abolut convins că am influenţat cât am putut de la pupitrul meu şi am zis că trebuie să mă implic.

Eu când am spus că vreau să desfiinţez pensiile speciale şi le-am spus colegilor că suntem obligaţi, ca în 30 de zile, să desfiinţăm, am spus-o cu tot sufletul, fiind absolut convins că vor scrie o lege inteligentă, încât oricând ar veni doamna Renate Weber sau CCR, să nu poată anula această lege”, a declarat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan s-a dezlănţuit!

Europarlamentarul a adăugat că ministrul Muncii ar fi trebuit să prezinte noua lege a pensiilor în decembrie anul trecut. ”Îmi doresc foarte mult să văd proiectul cu care domnul Budăi trebuia să vină în decembrie. În data de 28 ianuarie 2020, la 56 de zile de la preluarea guvernării de către PNL, am reuşit să trecem prin Parlament o lege de tăiere a pensiilor speciale.

Ea a fost atacată de doamna Weber, a fost făcută sesizare la CCR, a venit Covidul. S-a dat răspuns la această lege, undeva prin mai, şi a fost desfiinţată practic. A fost declarată neconstituţională Acum, Ministerul Muncii trebuie să vină cu o lege clară. Eu vreau să cred că se va face, am rămas ultimul optimist”, a precizat Rareş Bogdan.

De asemenea, Bogdan a adăugat că, în 15 martie, ministrul Budăi va prezenta noul proiect de lege a pensiilor. ”Speranţa este la Ministerul Muncii, că va veni cu un nou proiect. Am înţeles că ni-l prezintă în 15, luna asta. Sunt cel mai dornic să văd acest proiect”, a subliniat Rareş Bogdan.

To Top