Stiri Politice

Rareş Bogdan pierde puterea în PNL! Scandalul cu Bogdan Aurescu îl scoate din joc. Dezvăluiri de ultimă oră din interiorul partidului

Rareş Bogdan, cuvinte dure la adresa colegilor din PNL: "V-aş fi călcat în picioare pe jumătate dintre voi"

Rareş Bogdan pierde puterea în PNL! Scandalul cu Bogdan Aurescu îl scoate din joc. Dezvăluiri de ultimă oră din interiorul partidului. Unul dintre liderii formaţiunii politice a ieşit şi a comunicat poziţia oficială a PNL în acest scandal.

Lovitură totală pentru Rareş Bogdan. Conducerea PNL s-a poziționat de partea lui Bogdan Aurescu, în conflictul cu europarlamentarul.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a spus clar. Acesta a dezmințit afirmațiile lui Rareș Bogdan şi a dat asigurări că ministrul de externe are o activitate susținută în plan extern și servește interesele țării.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL a dat asigurări că partidul l-a numit pe Bogdan Aurescu la conducerea MAE. El l-a contrazis pe europarlamentarul Rareș Bogdan care a spus că nu PNL a numit ministrul de Externe, ci „statul”. Bogdan Aurescu a fost numit la MInisterul de Externe, venind de la Palatul Cotroceni, unde a îndeplimit funcția de consilier pe politică externă al președintelui Klaus Iohannis.

Ionuț Stroe susține că decizia de numire a lui Bogdan Aurescu a fost asumată de întreg partidul. „Vă pot confirma că partidul l-a numit pe domnul Bogdan Aurescu acolo. A fost decizia noastră la momentul respectiv ca opţiunea pentru zona de externe să fie pentru un diplomat de carieră, un diplomat cu foarte bună reputaţie şi experienţă, un om foarte bine conectat la zona relaţiilor internaţionale, care să conducă acest portofoliu. Poate că în aceste vremuri e oarecum bine să ai un specialist în domeniu care să gestioneze situaţia politicii externe”, a declarat Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe a spus că declarațiile lui Rareș Bogdan nu reprezintă poziția partidului. „Este poziţia şi viziunea domnului Rareş Bogdan în legătură cu activitatea domnului Aurescu. În schimb, vă pot menţiona faptul că aprecieri şi, bineînţeles, evaluarea activităţii fiecărui ministru în parte o face primul ministru Nicolae Ciucă. Ba mai mult decât atât, există în momentul de faţă o activitate extrem de susţinută în plan extern, lucru de altfel, pe care şi dumneavoastră l-aţi reflectat”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, conform Digi 24.

Rareş Bogdan pierde puterea în PNL!

Întrebat despre afirmația lui Rareș Bogdan conform căruia nu partidul l-a numit pe Bogdan Aurescu, ci „statul”, Ionuț Stroe a spus că este doar o discuţie între un politician şi un diplomat de carieră. „Într-adevăr, s-ar putea să fie diferenţe de optică în legătură cu ce poţi face şi ce nu poţi face în aceste vremuri în plan extern, dar nu mă îndoiesc că vreunul din participanţii la această discuţie n-ar susţine politica de stat a ţării noastre, ca membră a NATO, a Uniunii Europene, apartenenţă pe care, în mod evident, trebuie să o valorificăm la maxim, mai ales în acest context internaţional extrem de tensionat”, a subliniat Ionuţ Stroe.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat că PNL nu a avut nici un cuvânt de spus în numirea lui Bogdan Aurescu la conducerea Ministerului Afacerilor Externe. El a spus că, de-a lungul timpului, România a avut miniştri de externe excepţionali, lăsând să se înțeleagă că Bogdan Aurescu nu se numără printre ei. De altfel, Rareș Bogdan a afirmat că dacă ar fi șeful lui direct, l-ar schimba pe ministrul de Externe.

În replică, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan. „Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”, a argumentat Aurescu pentru Digi 24.

To Top