Stiri Politice

Rareș Bogdan, dezvăluiri explozive: Am primit eu detalii precum că au fost consultanții OMV Petrom la Minister

Rareș Bogdan, dezvăluiri explozive: Am primit eu detalii precum că au fost consultanții OMV Petrom la Minister

Rareș Bogdan a pornit un adevărat tăvălug al declarațiilor din cauza scandalului referitor la OMV Petrom și taxa de solidaritate. Europarlamentarul a declarat că ministrul de Finanțe trebuie să vină cu explicații în acest caz.

De ce toată lumea tace, că e vorba de OMV!? Și ce e dacă e vorba de OMV, putea fi vorba de EXON, de Mercedes sau de cine vreți dumneavoastră sau de cele mai mari companii din lumea asta. Este important ca fiecare, în statul român, să plătească, iar statul român să își facă treaba corect față de cetățenii săi.

Reprezentanții statului român să nu se poarte cu mănuși și diferențiat, pentru că unii sunt de la Viena și alții de la Rădăuți. Nu mă interesează că sunt din Săpânța sau din Mangalia sau că sunt din Londra, New York sau din Tokyo, pentru mine, când acționezi pe teritoriul statului român, respecți statul român și plătești taxe și impozite conform legislației. Nu încerci să fentezi legislația!

OUG a fost transpusă, în România, de către Ministerul Finanțelor Publice, care este obligat să vină cu răspunsuri în fața românilor, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.

Rareș Bogdan: Statul român este incapabil să transpună un regulament extrem de clar

Fiind un om destul de bine informat, vă dați seama că am primit și eu detalii precum că au fost consultanții OMV Petrom la Minister. Eu nu cred nimic din toate astea. Eu vreau să cred de bună credință pe fiecare reprezentant al statului român și nu fac procese de intenție nimănui.

Vreau să spun un singur lucru: când o companie, fie că se numește OMV Petrom, sau orice altă companie, are specialiști pe care îi angajează, consultanți care să o învețe să eficientizeze din punct de vedere fiscal, ea va căuta ( acesta este mersul capitalismului în lumea asta) formule prin care să achite cât mai puține taxe către un stat, către o entitate statală, încercând să producă cât mai multe profituri pentru acționariat. Nu este nimic anormal. Așa funcționează în toată lumea capitalismul, mai dur sau mai puțin dur, cu reguli mai multe sau mai puține.

Ce mă doare pe mine este că o entitate statală, de data aceasta, statul din care și eu fac parte, România, pe care o iubesc… Statul român este incapabil să transpună un regulament extrem de clar al Comisiei Europene, astfel încât să cuprindă toate cele 82.000 de companii care ar fi afectate de această măsură, nu doar companiile care produc 1 megawatt sau 0,5 megawatt, etc, pentru că acelea sunt afectate de către această măsură.

To Top