Stiri Politice

Rareș Bogdan: Adevărul gol-goluț despre taxa de solidaritate, pe care OMV Petrom nu o plătește în România

Rareș Bogdan a spus adevărul pensiile speciale: Clasa politică nu vrea să rezolve această problemă

Aveți mai jos ADEVĂRUL GOL-GOLUȚ despre taxa de solidaritate, pe care OMV Petrom nu o plătește în România, unde face un un profit uriaș datorită resurselor exploatate aici, ci în Austria, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan.

1 – în Ordonanța taxei de solidaritate, scrisă de Ministerul de Finanțe, condus de PSD, există câteva activități exceptate de la plată (foarte simplu spus, dar trebuie să priceapă toți, nu doar economiștii). Consecința este că România pierde câteva miliarde de euro. Abuz în serviciu sau pură prostie?

2 – există state UE care nu au introdus excepții

Rareș Bogdan: Ministrul de Finanțe nu a cerut nicio lămurire

3 – formulele de calcul din OUG nu au fost impuse de Comisia Europeană. Ca să fie clar! A fost la latitudinea ministrului de Finanțe cum consideră că trebuie să se facă taxarea și pentru care activități

4 – Comisia Europeană a organizat în decembrie consultări, iar ministrul de Finanțe nu a cerut nicio lămurire. Căci n-avea dubii. Avea, oare, altă agendă?

5 – țările UE au avut obligația de a raporta Comisiei, în timpul implementării, măsurile gândite. Ministerul de Finanțe a informat pe data de 30 decembrie, după emiterea OUG.

Toate acestea sunt fapte, deci pot fi demonstrate ușor. Eu nu doresc să demantelez Coaliția, suntem condamnați să guvernăm împreună cu PSD, dar vreau să știu cine, juridic vorbind, răspunde pentru paguba de câteva miliarde adusă bugetului de stat?, a scris Rareș Bogdan pe contul său de Facebook.

Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a inflamat treptat în cadrul emisiunii ”La final”, de la Prima News, când jurnalistul Ionuț Cristache a tot insistat cu întrebările pe marginea eșecului guvernanților pe tema aderării României la spațiul Schengen, inclusiv în privința impunerii taxei de solidaritate.

”Ce vreți să vă spun? Cred că tot ce s-a gândit și s-a făcut pe tot parcursul demersului de aderare la Schengen a fost greșit.

Eu n-am acum o decizie a ANAF dacă pot sau nu să iau bani de la OMV”, a comentat Ciolacu vădit iritat, făcându-l pe jurnalist să remarce că nu l-a mai văzut niciodată la fel de nervos.

To Top