Stiri Politice

PSD susține că Religia trebuie să fie materie la Bac. Marcel Ciolacu: Suntem creștini

Se rupe coaliţia? Adevărul despre relaţia dintre Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă

Religia aduce cunoaştere, nu supunere, a afirmat, vineri, la Piteşti, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, referindu-se la posibilitatea ca Religia să fie materie opţională la Bacalaureat.

“Religia aduce cunoaştere, religia nu aduce supunere. Religia deschide perspective. Cu cât vom încerca să impunem progresismul, atunci când el nu este acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, atunci de fapt vom încuraja populismul şi extremismul. Şi trebuie să spunem aceste lucruri. PSD apără valorile creştine. Totodată, este tolerant. Toate religiile trebuie reprezentate şi toate religiile trebuie privite egal în România, lucru care se întâmplă”, a spus Ciolacu, la conferinţa de alegeri a PSD Argeş.

Liderul PSD a adăugat că “nu trebuie să ne mai impună nimeni nimic în perioada următoare”.

Marcel Ciolacu: Nu întâmplător Biserica şi Armata sunt în vârful sondajelor de opinie

“Au încercat unii timp de 50 de ani. Lăsaţi-ne să ne trăim viaţa cum considerăm noi mai bine. Şi suntem una dintre cele mai sigure ţări din lume şi una, dacă nu cea mai tolerantă ţară din lume. Cred în valorile europene, cred în dezvoltarea României accesând fondurile europene şi, mai mult, implementând politicile europene în România, dar avem diversitatea noastră. Trebuie să ne apărăm unitatea prin diversitate. Mă bucur mult că, încet-încet, la nivelul coaliţiei, am început să apărăm aceleaşi valori”, a arătat Ciolacu.

Preşedintele PSD s-a referit şi la valorile din societatea românească, la identitatea naţională.

“Oricum lumea se schimbă. Nu putem să schimbăm valorile. Nu avem acest drept. Ne pierdem identitatea naţională. Nu întâmplător Biserica şi Armata sunt în vârful sondajelor de opinie. Sunt cei doi stâlpi. Ce facem? Îi atacăm şi pe ei? Ce mai rămâne din societate fără valori?”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Religia este o materie opţională ca oricare alta şi poate fi inclusă între probele examenului de Bacalaureat, a afirmat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

“Propunerea BOR şi a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la Bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinţilor/elevului şi parte din trunchiul comun al programei şcolare, este logică şi justificată de realitate”, a transmis Bănescu.

To Top