Stiri Politice

PSD spune că USR trebuie să o suspende de urgenţă pe Clotilde Armand

Se amenință între ei cu pușcăria! Clotilde Armand: Vor avea din partea mea o plângere penală

USR trebuie să o suspende de urgenţă pe Clotilde Armand, după ce instanţa a confirmat acuzaţiile de incompatibilitate şi conflict de interese, se arată într-un comunicat al PSD.

După hotărârea de luni a Curţii de Apel Bucureşti, PSD solicită conducerii USR să nu mai facă scut în jurul lui Clotilde Armand şi să aplice aceleaşi principii pe care le invoca în cazul altor politicieni acuzaţi de incompatibilitate şi fapte penale.

USR nu mai poate da vina pe “ineficienţa” şi “lipsa de credibilitate” a Agenţiei Naţionale de Integritate. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti confirmă raportul ANI potrivit căruia primarul Sectorului 1 a încălcat legea penală şi legea incompatibilităţilor.

Bătaie de joc la adresa alegătorilor

Chiar dacă nu este definitivă, această decizie a instanţei de judecată ar trebui să determine o reacţie adecvată din partea USR, după aceeaşi măsură pe care acest partid o aplica adversarilor săi politici.

Conform conduitei de integritate pe care o solicita cu vehemenţă altor formaţiuni politice, USR ar trebui să dispună de urgenţă suspendarea din partid a lui Clotilde Armand, până când aceasta “îşi va demonstra nevinovăţia” în faţa instanţelor de judecată.

După decizia de luni a Curţii de Apel Bucureşti, orice zi în care primarul Sectorului 1 continuă să fie membru de frunte USR reprezintă o bătaie de joc la adresa alegătorilor.

Cât timp conducerea USR va continua să-şi protejeze colegii penali, acest partid nu mai are niciun drept să se erijeze în postura de reper moral al clasei politice din România.

To Top