Stiri Politice

PSD şi PNL se joacă cu banii românilor! Dezvăluirile care îl distrug pe Nicolae Ciucă. Câţi bani ia, de fapt, premierul în fiecare lună

PSD şi PNL se joacă cu banii românilor! Dezvăluirile care îl distrug pe Nicolae Ciucă. Câţi bani ia, de fapt, premierul în fiecare lună

PSD şi PNL se joacă cu banii românilor! Dezvăluirile care îl distrug pe Nicolae Ciucă. S-a aflat câţi bani ia, de fapt, premierul în fiecare lună. Opoziţia l-a dat de gol pe şeful celor de la PNL. Acesta încasează sume ameţitoare în fiecare lună.

PSD şi PNL nu vor să taie pensiile speciale, iar acest lucru va costa scump România. Ţara noastră pierde sume colosale din PNRR. Şeful USR, Cătălin Drulă, dă de pământ cu premierul Nicolae Ciucă.

3,3 miliarde de euro din PNRR este suma pe care România este la un pas de a o pierde. Asta dacă nu îndeplinește jalonul privind pensiile speciale. Întrebat despre chestiunea pensiilor speciale, liderul USR, Cătălin Drulă, a spus clar.

„Cu pensiile speciale, asta vorbeam la Bruxelles, nimeni nu înțelege de ce nu ați face o reformă care e bună pentru români și pe care 9 din 10 români o susțin – și preferați să pierdeți și bani odată cu asta. Reforma e destul de simplă. Trebuie aduse pensiile la contributivitate, să primești pensie pe baza a cât ai contribuit”, a spus Drulă, în direct pe B1TV.

Apoi, a vorbit despre veniturile colosale ale lui Nicolae Ciucă. „De exemplu, premierul Ciucă, 18.000 de lei, el nu a contribuit de atât. Eu nu am cifrele exacte, avem o estimare a noastră că, dacă ar avea pensie contributivă, ar avea o pensie undeva probabil la 7.000 de lei, 8.000 poate, o pensie absolut decentă.

PSD şi PNL se joacă cu banii românilor!

Dumnealui nu ia 7.000 sau 8.000 de lei pe lună. Pe baza unor venituri care au fost destul de bune, a fost șeful Armatei Române, ar avea 7.000 – 8.000 de lei, este absolut decent, n-are nimeni nicio problemă, a contribuit pentru asta, dar nu ia pensia asta, ia o pensie de 18.000 de lei pe lună, pe baza unui algoritm special care se aplică doar pentru genul de pensie pe care o are”, a adăugat deputatul.

„Ce spune Comisia Europeană? Recalculați pe baza contribuției și domnul Ciucă o să primească o pensie decentă, dar de 8.000 de lei, și rămân 10.000 de lei pe care putem să creștem, poate, pensiile care sunt foarte mici în România. Ei bine, ce au făcut în loc de asta la Senat și, mă rog, în Parlamentul României, că a trecut deja legea, o cosmetizare! Am făcut un calcul cu colegii mei, în prima formă pe care au discutat-o ar fi fost 2.000 de lei, până la urmă n-au rămas decât 1.000 de lei din cei 18.000 ai domnului Ciucă, deci o să ia 17.000, nu 18.000 de lei, or asta este doar o cosmetizare, este o mică renunțare la o bucățică din pensia specială”, a continuat el.

Întrebat despre riscurile asociate neîndeplinirii jalonului din PNRR, Cătălin Drulă a spus clar. „Riscul este enorm, este, după colegii mei care știu foarte bine partea tehnică, undeva între 1,4 și 3,3 miliarde de euro”, a încheiat Drulă.

To Top