Stiri Politice

PSD şi PNL se ceartă pe banii românilor! Acuzaţii devastatoare în direct. Coaliţia, aproape de implozie

Dezvăluiri incredibile din interiorul PNL! Un deputat a acceptat să rupă tăcerea: Multor colegi le e frică să vorbească

PSD şi PNL se ceartă pe banii românilor! Acuzaţii devastatoare în direct. Coaliţia, aproape de implozie. Un nou scandal uriaş între liberali şi social democraţi. Este vorba de gaura de miliarde care a fost descoperită în bugetul de stat. Asta se întâmplă în condiţiile în care abia acum a ieşit totul la iveală deşi cele două formaţiuni ar fi trebuit să ştie din timp. Conduc România de un an şi jumătate.

Fostul ministru liberal de Finanțe, Alexandru Nazare, a declarat la Antena 3 că actualul ministru PSD a umflat cifrele. Mai mult, susţine că ministrul este vinovat de eroarea flagrantă de construcție bugetară.

„Mie încă nu-mi este clar și ceea ce cred că este esențial să aflăm cu toții, astăzi, este cât anume e bugetul subfinanțat. E important să vedem și de ce a ajuns să fie subfinanțat. Cum am ajuns să avem aprobat un buget subfinanțat în așa grad la două luni după aprobare?

Trebuie să avem un grad cât mai mare de acuratețe ca să analizăm care este suma de acoperit. A apărut public informația că avem o subfinanțare de 20 de miliarde, după care a apărut de la ministrul de Finanțe că de fapt sunt 4 miliarde.

Aștept de la ministrul Finanțelor să ne spună clar câte miliarde trebuie să acoperim, pentru că această eroare flagrantă de construcție bugetară îi aparține în totalitate. Trebuie să și-o asume și trebuie să vină cu măsuri. Azi acest plan de măsuri trebuia să existe deja. Da, (ministrul) a umflat cifrele”, a declarat Nazare.

În schimb, liderul PSD Giurgiu, Marian Mina, a răspuns dur. Spune că vina aparține ANAF-ului condus de liberalul Lucian Heiuș. „Dați-mi voie să îl contrazic (pe Nazare) în legătură cu ministrul Finanțelor și îi reamintesc că ANAF-ul este condus de PNL și este instituția care nu a putut să-și respecte propriul plan de realizare a încasărilor și veniturilor statului. Dacă ne aflăm în acestă situație în momentul de față este din cauza ANAF-ului, a celui care conduce ANAF în acest moment”, a afirmat social-democratul.

PSD şi PNL se ceartă pe banii românilor!

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu spune că în coaliția de guvernare s-a luat decizia de a se face o ajustare a cheltuielilor bugetare în valoare de 20 de miliarde de lei. „Gaura la bugetul de stat nu este în niciun caz de 20 de miliarde ci încetinirea veniturilor sau a colectării veniturilor se cifrează undeva la cifra de 4,7 miliarde lei faţă de programat”, a mai spus ministrul.

Câciu a adăugat că urmează să se ia măsuri, dar nu se vor tăia salarii, nu vor fi concedieri şi nu se va interveni la investiţii. Ministrul Finanțelor a subliniat că este nevoie de o mai bună colectare a veniturilor. „Eu am o colaborare foarte bună cu preşedintele ANAF şi cu şeful Vămii. Au fost luate măsuri şi s-a făcut şi un plan de acţiune şi pentru revenirea la nivel normal a colectării. Sunt o serie de acţiuni demarate şi de către dânşii.

De altfel, a prezentat domnul preşedinte numărul de inspecţii fiscale suplimentare pe care le-au făcut, dar ceea ce am cerut şi, asta a transmis cred că şi şeful ANAF, este să nu ne ducem peste economia care funcţionează, peste bunii platnici, ci să intrăm în zonele în care se manifestă tendinţe sau fenomene evazioniste”, a mai spus Câciu.

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, la rândul său fost ministru de Finanțe, i-a transmis lui Adrian Câciu că nu poate să dea vina pe ANAF şi pe colectare pentru “gaura” de la buget. „Dumneavoastră de la PSD aveţi o pasiune pentru găuri. În 2017 aţi mai inventat gaură – gaura pe care domnul Dragnea atunci o ancheta cu comisie de anchetă în Parlament împotriva domnului Cioloş. Şi acum vă autogăuriţi, veniţi singuri şi spuneţi că există o gaură de 20 de miliarde în buget. Păi faceţi comisie de anchetă şi anchetaţi-l pe domnul Câciu”, a afirmat Vâlceanu.

“Domnule Câciu, anul trecut v-aţi împrumutat de 150 de miliarde. Este un nivel istoric, niciodată România nu s-a împrumutat într-un an de 150 de miliarde. Şi încă ceva: aţi plătit 30 de miliarde pe dobânzi, atenţie, cât au plătit guvernările liberale în doi ani, ceea ce nu e un motiv de laudă şi despre asta nu vreţi să vorbiţi. Şi, ca să încheiem într-un mod mai mai practic, mai concret: domnule Câciu, nu puteţi să daţi vina pe ANAF şi pe colectare. Legea bugetului dumneavoastră aţi făcut-o, cheltuielile din buget dumneavoastră le-aţi stabilit”, i-a transmis Vîlceanu ministrului Finanţelor.

To Top