Stiri Politice

PSD şi PNL nu mai au nicio ruşine! Vor să mărească salariile acestor bugetari cu 25%

Să nu ne lăsăm păcăliți! Senator PNL: Suprataxarea marilor companii va avea efecte contrare

PSD şi PNL nu mai au nicio ruşine! Vor să mărească salariile acestor bugetari cu 25%. Cei din Opoziţie au semnalat acest derapaj al celor din Coaliţie. Senatorii PSD și PNL au votat în comisia pentru muncă creșteri salariale cu 25% la Curtea de Conturi.

Dacă PSD şi PNL au votat pentru aceste creşteri, senatorii celor de la USR s-au opus, conform unui comunicat de presă al formaţiunii politice.

„A devenit o practică pentru parlamentarii PSD și PNL să încerce să introducă pe furiș creșteri salariale în cadrul unor inițiative care au alt obiect. De data aceasta s-a discutat o ordonanță a guvernului care viza salarizarea funcționarilor care lucrează cu PNRR.

Inițial, senatorii PSD și PNL au propus nu doar creșterea salariilor angajaților Curții de Conturi, precum și creșterea salariilor funcționarilor parlamentari și ai celor de la Institutul Național de Statistică și Studii Economice și Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității”, spun cei de la USR, conform sursei citate.

Senatorul USR, Irineu Darău a spus că USR se opune, în condițiile în care creșterile propuse nu au nicio legătură cu PNRR. Acestea vin prin amendamente depuse pe ultima sută de metri, fără a fi calculat impactul bugetar și fără a avea o motivare corectă.

PSD şi PNL nu mai au nicio ruşine!

„Prin astfel de modificări pe furiș, PSD și PNL cresc inechitățile de salarizare din sistemul public, ignorând categorii profesionale care chiar ar avea nevoie de o stimulare salarială: de exemplu, cadrele didactice”, susține USR.

„Toate aceste majorări trebuie justificate – de ce pentru aceste categorii de personal, și nu pentru altele. Dar ele nu pot fi justificate în niciun fel, decât prin dorința PSD și PNL de a crește salariile sinecuriștilor de partid. PSD și PNL nu sunt apărătorii celor săraci, care chiar au nevoie de ajutor, ci apărătorii beneficiarilor de sinecuri nesimțite și de pensii speciale”, a spus senatorul USR Ștefan Pălărie.

În urma presiunilor USR, amendamentele privind creșterea salariilor funcționarilor publici din Parlament, INSSE și CNSAS au fost respinse în comisia pentru muncă. Senatorii coaliției PSD-PNL votând creșteri salariale cu 25% la Curtea de Conturi. Urmează și decizia comisiei coraportoare, cea de administrație, se mai arată în comunicat.

To Top