Stiri Politice

PSD se teme să preia un minister-cheie! Jocuri de ultimă oră înaintea rotativei. Anunţ clar al unui deputat

Marea lovitură: PSD se pregătește pentru preluarea frâielor la Guvern. S-a aflat ce vor să facă

PSD se teme să preia un minister-cheie! Jocuri de ultimă oră înaintea rotativei. Anunţ clar al unui deputat. Totul a devenit public înaintea rotativei care ar trebui să aibă loc la finalul lunii mai. Atunci, Nicolae Ciucă ar trebui să-şi dea demisia, iar Marcel Ciolacu să ajungă premier.

Deşi există un acord deja încheiat în privinţa ministerelor, PSD şi PNL se tem să preia unele portofolii. Deputatul PSD Radu Popa a afirmat că ”nu știu dacă va trece Ministerul Energiei la PSD, dar cred că dacă ne asumăm tema asta, avem mari șanse să pierdem o pătură importantă din votanții noștri, pentru că o temă extraordinar de sensibilă și de complexă și, ca să-i găsesc o oarecare scuză lui Virgil Popescu (ministrul Energiei în funcție n.r.) – deși, după părerea mea, nu are nicio scuză – la subiectul crizei energetice, ar fi trebuit să avem o comisie prezidențială care să asume tema și să încerce să o rezolve pe mai multe planuri, e o problemă foarte grea, nu o poate rezolva doar un ministru, cel puțin așa o văd eu”.

Social-democratul a mai spus că au mai fost unii politicieni pe la Senat ”care credeau că știu că rezolve problema și… ne-am spart capul”. De asemenea, el mai spune că ”dintre oamenii pe care-i știu astăzi că sunt preocupați, niciunul dintre ei nu poate rezolva singur problema”, conform dcnews.ro.

PSD se teme să preia un minister-cheie

În luna mai urmează să se facă rotativa guvernamentală, care-l va pune pe Marcel Ciolacu premier, conform acordului. Deși au existat multe discuții în spațiul public despre această rotativă, chiar premierul în funcție Nicolae Ciucă a anunțat, recent, că urmează rândul lui Marcel Ciolacu pe scaunul de prim-ministru. Dar, momentan, nu este clar ce ministere vor avea noi miniștri, precum nici ziua schimbării. Știm doar că nu va avea loc în 25 mai, zi sfântă, după cum a anunțat Nicolae Ciucă.

De asemenea, la unele ministere, cei aflați astăzi în funcție sunt apreciați de coaliție și, chiar dacă erau în planul rotativei, lucrurile ar putea fi renegociate în acest sens. Pe de altă parte, nu mai este sigur că rotativa va avea loc în luna mai, fiind înaintate mai multe variante precum iunie sau septembrie, zvonuri asupra cărora nu s-au aplecat liderii Puterii.

To Top