Stiri Politice

PSD, scandal uriaș în Parlament, chiar cu partenerii de guvernare: Nu avem parte de acelaşi tratament

În sfârșit, o lege bună în România: Șoferii care se urcă beți la volan sau fără permis de conducere intră direct la închisoare

Toată lumea s-a certat cu toată lumea astăzi în Parlament. PSD a dat cu tunul în USR, dar și în PNL, partenerul său de guvernare.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat marţi că atunci când miniştrii PNL au fost invitaţi la “Ora Guvernului” reprezentanţii PSD i-au apărat, în schimb, miniştrii PSD nu au parte de acelaşi tratament din partea liberalilor.

“Aş începe prin a spune faptul că atunci când miniştri ai PNL au fost invitaţi la ‘Ora Guvernului’ reprezentanţii PSD i-au apărat. Chiar în urmă cu două săptămâni, ministrul Aurescu, în Parlament, a beneficiat de o intervenţie în plen din partea mea în care am încercat să văd partea plină a paharului, nu cea goală. Văd că nu avem parte de acelaşi tratament din partea PNL. Domnule Vîlceanu, 20 de miliarde de lei este suma vehiculată la şedinţa coaliţiei de către prim ministrul Nicolae Ciucă, prim ministrul PNL. Nu aţi fost acolo şi nu ştiţi, dar eu am fost şi vă spun asta. Dacă vreţi să i-o imputaţi altcuiva, măcar să ştiţi de unde a venit.

PSD, lovitură pentru PNL: Vă susţineţi unul pe altul

Pe de altă parte, o politică responsabilă economică de reducere a cheltuielilor ineficiente mi se pare de bun simţ, indiferent că e creştere sau că nu e creştere economică. Înţeleg de ce dumneavoastră şi domnul Cîţu vă susţineţi unul pe altul şi împreună cu cei de la USR, pentru că într-adevăr eraţi împreună la guvernare atunci când aţi cumpărat fraudulos vaccinuri de 1 miliard de euro “, a spus Simonis la “Ora Guvernului” din plenul Camerei Deputaţilor, la care a fost invitat ministrul de Finanţe, Adrian Câciu.

El a adăugat că astăzi se fac plăţi pentru acele vaccinuri pentru că “sunt contracte ferme” şi trebuie respectate.

“Domnule ministru Drulă, aţi vorbit despre bugetari, despre pensionari, despre salariaţi, despre români, mai mult în această zi decât aţi vorbit în acel an cât aţi fost la guvernare. Atunci vă auzeam vorbind despre multinaţionale, despre securizarea profiturilor acestora şi despre orice altceva, mai puţin despre români. E interesant cum vă schimbaţi, vă metamorfozaţi în Opoziţie. (…) În consecinţă, abia aştept viitorul ministru reprezentant al PNL la ‘Ora Guvernului’ pentru a beneficia de acelaşi tratament pe care l-am avut noi astăzi”, a încheiat Simonis.

To Top