Stiri Politice

PSD intervine de urgență în scandalul momentului: Sub nicio formă nu vom discuta

PSD intervine de urgență în scandalul momentului: Sub nicio formă nu vom discuta

PSD intervine puternic în scandalul momentului, legat de eventuala tăierea a salariilor din sistemul bugetar. Paul Stănescu a făcut declarații în acest sens.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat marţi că social-democraţii nu sunt de acord cu reducerea salariilor din sistemul bugetar, iar scenariul ministrului Marcel Boloş, care a menţionat “o revizuire” a salariilor, ca modalitate de a diminua cheltuielile, trebuie eliminat din start în discuţiile care vor avea loc în cadrul coaliţiei.

PSD: Sub nicio formă nu vom discuta despre tăieri de salarii

“PSD nu e de acord cu reducerea salariilor. Scenariul ministrului Marcel Boloş, care a menţionat ‘o revizuire’ a salariilor în sistemul bugetar, ca modalitate de a diminua cheltuielile, trebuie eliminat din start din discuţiile care vor avea loc în cadrul coaliţiei, pentru a nu risca compromiterea altor măsuri bune şi necesare. Să nu lăsăm un măr bolnav să strice o grămadă mare de mere sănătoase. Trebuie să ajustăm cheltuielile publice, dar acest obiectiv nu se va face prin soluţii imorale, de tristă amintire, precum tăierile salariale din perioada Băsescu. Deja inflaţia a avut o contribuţie negativă asupra veniturilor românilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD.

Stănescu spune că PSD şi coaliţia de guvernare au ca scop sprijinirea populaţiei şi a companiilor româneşti în această perioadă complicată şi protejarea veniturilor acestora.

“Sub nicio formă nu vom discuta despre tăieri de salarii. Este exclus! Dimpotrivă, misiunea coaliţiei de guvernare este să apere veniturile şi puterea de cumpărare a tuturor cetăţenilor ţării. Ceea ce a şi făcut de când PSD a intrat la guvernare şi a ales consensul, stabilitatea şi cooperarea politică în locul unui conflict permanent şi al instabilităţii. Vom găsi cu siguranţă soluţiile cele mai potrivite pentru a eficientiza cheltuielile bugetare pentru că, în asemenea momente, această decizie este o dovadă de solidaritate faţă de români”, afirmă secretarul general al PSD.

To Top