Stiri Politice

PSD cere anchetă după tragedia de la Lacul Morii: Este o gravă neglijență în serviciu, care trebuie sancționată dur

PSD cere anchetă după tragedia de la Lacul Morii: Este o gravă neglijență în serviciu, care trebuie sancționată dur

Prin intermediul unui comunicat de presă, PSD cere anchete la PMB și Primăria Sector 6, după tragedia de la Lacul Morii.

PSD solicită o anchetă extinsă pentru stabilirea și sancționarea celor responsabili de moartea femeii ucise de câini în zona Parcului Morii din București.

Investigațiile trebuie demarate atât la nivelul departamentelor de specialitate din Primăria Municipiului București și din Primăria Sectorului 6, cât și la nivelul conducerii celor două instituții, spun social-democrații.

„Cei doi edili, prin indiferența și inactivitatea lor, au permis producerea acestei tragedii. Este o gravă neglijență în serviciu care trebuie sancționată dur, conform prevederilor Codului Penal, cu atât mai mult cu cât persoana decedată fusese anterior victima atacului câinilor din zona Parcului Lacul Morii, iar autoritățile responsabile nu au luat măsuri pentru îndepărtarea acestui risc”, transmite PSD într-un comunicat.

Social-democrații spun că este „revoltător că nici după două zile de la tragedie nu există vreo demisie și vreo demitere la Primăria Capitalei și la Primăria Sectorului 6”.

„Pasarea răspunderii de la o instituție la alta este inacceptabilă. Ambele primării poartă o răspundere directă pentru tragedie. Primarul General, Nicușor Dan, nu a alocat resursele necesare și nu a fost preocupat de slaba activitate a Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea sa. Iar, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, nu a luat vreo măsură pentru înlăturarea haitelor de câini din Parcul Lacul Morii, în pofida plângerilor și sesizărilor care i-au fost adresate în acest sens. Instituțiile statului trebuie să acționeze cu maximă fermitate pentru anchetarea și condamnarea celor vinovați de această tragedie, care ar fi putut fi evitată dacă cei responsabili și-ar fi făcut datoria”, arată PSD.

O femeie care alerga în zona unui lac din Sectorul 6 al Capitalei a murit sâmbătă dimineața. Polițiștii au fost sesizați prin apel la 112 despre faptul că aceasta ar fi fost mușcată de câini.

Nicușor Dan, după moartea femeii atacate de câini: Cine a greșit va plăti

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan spune că a cerut Corpului de Control un raport cu privire la deficiențele din fiecare instituție implicată, după cazul femeii care a murit mușcată de câini în zona Lacul Morii, și că cine a grești va plăti.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan susține că a discutat sâmbătă și duminică cu persoanele implicate în acest caz. El spune că este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea Primăriei Generale.

„Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice. Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie să facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete”, a scris duminică seara pe Facebook Nicușor Dan.

Acesta a transmis condoleanțe familiei și prietenilor femeii care a murit sâmbătă în zona Lacul Morii după ce a fost atacată de câini.

To Top