Stiri Politice

PSD anunță haosul dacă Iohannis nu-l pune premier pe Ciolacu: Nu cred că e cineva care vrea să strice stabilitatea

PSD anunță haosul dacă Iohannis nu-l pune premier pe Ciolacu: Nu cred că e cineva care vrea să strice stabilitatea

Se înmulțesc mesajele prin care PSD anunță că va fi haos dacă Iohannis nu-l pune premier pe Ciolacu. Nu cred că e cineva care vrea să strice stabilitatea, a declarat Sorin Grindeanu.

După luna mai premier va fi Marcel Ciolacu, spune prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. El afirmă că dacă PSD nu va prelua funcția de prim-ministru, singura soluție va fi organizarea alegerilor anticipate: „Nu cred că e cineva care vrea să strice stabilitatea coaliției de 70%”.

„Declarații politice am făcut mulți în diverse perioade. Dar aici vorbim de o înțelegere și o voință pe care cele patru grupuri le-au exprimat. Eu nu cred că e cineva în această țară care să dorească să strice această stabilitate dată de o coaliție datăî de o coaliție de 70% din Parlament”, declară Sorin Grindeanu, în replică la afirmațiile președintelui Iohannis despre desemnarea unui nou premier.

El a respins varianta în care șeful statului l-a ironizat pe Marcel Ciolacu.

Grindeanu, PSD: După luna mai premier va fi Marcel Ciolacu

Întrebat despre posibilitatea amânării rotativei premierilor, Grindeanu a spus: „Nu avem semnale în acest moment că acest lucru nu se întâmplă. Din contră, am văzut declarația premierului care a spus că va respecta protocolul. Nu sunt semne de întrebare. Hai să facem un brainstorming să ne gândim ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar întâmpla rotativa. Vedeți altă soluție decât alegeri anticipate?! Nu-i nimic nedemocratic dacă sunt alegeri anticipate. Este un instrument cât se poate de democratic. După luna mai premier va fi Marcel Ciolacu”.

„Câteodată unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte”, spunea joi Klaus Iohannis, după ce Marcel Ciolacu a spus că mandatele președintelui „au fost ani pierduți” din cauza unor „ranchiune și discuții politice și a unor decizii luate în acel moment”. El afirmă că, atunci când coaliția va decide să facă o schimbare de guvern, liderii PNL, PSD și UDMR se vor prezenta toate părțile interesate și îi vor prezenta punctele de vedere: „În conformitate cu Constituția voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, încheia Iohannis.

To Top