Stiri Politice

PSD a trecut la ameninţări! Cum îi forţează mâna lui Klaus Iohannis. Mihai Tudose a spus când se rupe coaliţia

Hoțul de la Interne reprezintă România în continuare! Cătălin Drulă: După aproape o lună, și-a dat seama și Iohannis că Bode a furat

PSD a trecut la ameninţări! S-a aflat cum îi forţează social democraţii mâna lui Klaus Iohannis. Mihai Tudose a spus când se rupe coaliţia. Totul se va întâmpla dacă şeful statului nu îl va desemna pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier.

PSD încă se teme că nu l-ar putea instala pe Marcel Ciolacu premier. Mihai Tudose l-a ameninţat în direct pe preşedintele Klaus Iohannis.

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose susţine că în mod normal se va face rotativa guvernamentală atunci când a fost stabilită, precizând că dacă preşedintele Iohannis nu desemnează un premier de la social-democraţi, se va ajunge la alegeri anticipate.

Mihai Tudose a fost întrebat la Prima Tv, dacă vom avea parte de rotativa guvernamentală sau de alegeri anticipate. Întrebat dacă preferă să fie rotativă sau anticipate, Tudose a răspuns clar. “Dacă jucăm pe ce preferă fiecare, s-ar putea să obţinem un haos. Eu zic că ar trebui să se întâmple ce e mai bine pentru ţară şi, dacă se poate, să răspundem şi voinţei românilor, ar fi superb.

În mod normal, trebuie să facem aşa cum s-a stabilit, rotativă, mai guvernăm şi cu asta basta. Anticipatele reprezintă o variantă prevăzută în Constituţie şi până la urmă, dacă vedem că lucrurile nu funcţionează şi nu se pot aşeza… “

El a recunoscut că scenariul alegerilor anticipate este teoretic pe masă. “Dumneavoastră mă întrebaţi pe mine ce părere am de anticipate. Eu vorbesc de anticipate, peste o oră vorbiţi cu altcineva. Nu, că toată lumea vorbeşte de anticipate şi cu Tudose am vorbit de anticipate.

Totdeauna vorbim de toate scenariile. Acest scenariu este teoretic pe masă. Prima dată s-a vorbit acum vreo câteva luni sau de la început, de când am făcut această coaliţie au fost întrebări şi de la dumneavoastră, dar dacă peste un an jumate nu se întâmplă? Dacă nu se întâmplă, mergem la anticipate. Punct”, a transmis Tudose.

PSD a trecut la ameninţări!

El susţine că alegerile anticipate pot fi făcute doar printr-un consens politic. “Sunt şi avantaje şi dezavantaje. Anticipate făcute în consens, în sensul ”Hhai să nu mai venim din an în an cu alt program de guvernare, cu schimbă miniştri, schimbă ministere, alt prim-ministru”. Poate fi bine pentru ţară, să ne aşezăm, la anul oricum sunt patru rânduri de alegeri şi va fi un haos total, măcar aşezăm ţara pe un drum şi ştim despre ce e vorba. Şi noi şi Bruxelles-ul. E o variantă”, a precizat europarlamentarul PSD.

El a mai fost întrebat dacă există varianta ca preşedintele Iohannis să nu desemneze un premier de la PSD.
“Teoretic, bineînţeles, practic, nu cred. Dar dacă va face acest lucru, ajungem la anticipate. Dacă lucrurile nu vor funcţiona sau noi toţi ajungem ca decât să o luăm de la capăt şi du-te Tudose în locul lui Zachmann, Zachmann în locul lui Tudose, mai bine le punem pe patru ani şi ştim o treabă cu ţara asta.

Facem chestia asta. Sau poate au ei alte idei, nu ştiu, pune domnul preşedinte pe altcineva. Creează PNL-ul o altă majoritate”, a mai afirmat Mihai Tudose.

Conform Protocolului coaliţiei de guvernare, Nicolae Ciucă ar urma să aibă mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.

De asemenea, la schimbarea premierului, conform rotaţiei politice convenite, se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei Prim-ministrului.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că rotativa va avea loc, dar nu chiar în 25 mai, când este Înălţarea şi Ziua Eroilor.pentru că o astfel de zi nu trebuie umbrită de un eveniment politic.

To Top