Stiri Politice

Primul nume greu din PSD care îşi pierde funcţia din Guvern! Se va întâmpla după rotativă. A făcut anunţul în direct

BREAKING NEWS! Marcel Ciolacu a confirmat, în premieră, o informație bombă: România a sprijinit militar Ucraina

Primul nume greu din PSD care îşi pierde funcţia din Guvern! Se va întâmpla după rotativă. A făcut anunţul în direct. Este vorba despre ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta a vorbit şi despre situaţia pensiilor speciale.

Sorin Grindeanu va pleca din Guvern după rotativă. La finalul lunii mai, Nicolae Ciucă ar trebui să-şi dea demisia. În locul său, Klaus Iohannis va trebui să îl desemneze pe şeful PSD, Marcel Ciolacu. Dacă protocolul rotativei va fi respectat, Grindeanu va trebui să plece de la Transporturi.

Acesta a vorbit şi despre noua funcţie unde ar putea ajunge. “Dacă se face rotația potrivit protocolului, în Guvern nu mai rămân. Președinte la Cameră? Asta o să vedem.  E negociabil protocolul din Coaliție? Dacă toată lumea e de acord, automat se schimbă protocolul. Dacă există opoziție din partea unei singure părți semnatare va rămâne protocolul în vigoare. Amânare până în septembrie? Nu. Sunt convins că această rotație se va întâmpla”, a spus Grindeanu în direct la Digi24.

Primul nume greu din PSD care îşi pierde funcţia din Guvern!

Actualul ministru a vorbit şi despre pensiile speciale. Este convins că România nu va pierde banii din PNRR din cauza pensiilor speciale. Mai mult, a spus că de la Transporturi nu se va tăia niciun ban pentru că toţi se duc către investiţii.

“Anul acesta vor fi 100 de kilometri minim de autostradă sau drum expres. Anul viitor vor fi mai mulți pentru că în 2024 și 2025 se vor termina foarte multe contracte. În anul 2022, la Ministerul Transporturilor s-au semnat contracte cât în 5 ani la un loc. De unde face Guvernul economie? La ministerul Transporturilor 80% din buget sunt pe investiții. Nu ai cum să tai așa ceva. Se vor face reduceri poate din zone unde procentul e cu totul altul, undei ai 80% cheltuieli curente și 20% investiții”, a mai spus liderul celor de la PSD, conform sursei citate.

To Top