Stiri Politice

Predoiu, dat afară din Guvern? “Mă voi alinia deciziilor pe care le vor lua reprezentanţii coaliţiei”

Aţi demonstrat că nu sunteţi ministrul Justiţiei! USR, mesaj pentru Predoiu: Aveţi posibilitatea să demisionaţi

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, că se va alinia deciziilor pe care le vor lua liderii coaliţiei de guvernare, la rotaţia premierilor, în privinţa miniştrilor care vor rămâne în Guvern.

Predoiu a fost întrebat dacă după rotaţia premierilor din luna mai se mai vede în Guvern.

“Din câte ştiu, această procedură politică se va desfăşura pe baza unui protocol politic încheiat între partide. Eu sunt jurist. Nu pot să comentez ceva ce nu am văzut. Nu am citit acel protocol, nu ştiu cum funcţionează. În mod cert mă voi alinia deciziilor pe care le vor lua reprezentanţii coaliţiei şi ai celor trei partide”, a spus Predoiu la Palatul Parlamentului.

Pleacă ministrul Predoiu din Guvern? Justiția se duce la PSD

El a adăugat că liberalii, colegii săi de partid, nu i-au reproşat, personal, faptul că nu s-a discutat în interiorul partidului despre proiectele de lege care modifică Codul penal şi Codul de procedură penală.

“Cu privire la consultarea cu PNL, am fost prezent la grup. Cine îmi reproşează? Mie, personal, nu mi-au reproşat, dar pot să vă spun un singur lucru – că am avut discuţii la grupul parlamentar al PNL. Am avut discuţii chiar şi la grupul parlamentar al PSD, spre nemulţumirea sau poate mirarea unora dintre colegii din Opoziţie. Au dat buzna peste noi acolo cu microfoane, cu telefoane, cu camere de filmat, de parcă cine ştie ce se întâmpla. Era o şedinţă la care un ministru a fost invitat de un grup parlamentar al coaliţiei. M-am prezentat, dovadă că sunt deschis acestor dezbateri şi rămân în continuare deschis”, a menţionat Predoiu.

Parlamentul a aprobat, miercuri, modificarea codurile penale. Potrivit, proiectelor votate, deputații au renunțat la stabilirea unei prag pentru abuzul în serviciu și au păstrat posibilitatea folosirii ca probe a interceptărilor făcute de servicii în cazul mai multor infracțiuni.

Președintele Comisiei Juridice, Laura Vicol, a anunțat marți, în ședința comisiei, că sunt retrase toate amendamentele și vor fi eliminate și modificările făcute de Senat. Concret, se renunța la pragul de 250.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu, introdus la Senat și renunțat la modificarea prin care erau eliminate probele pe baza interceptărilor SRI în cazurile de corupție.

„Am fost sunată de toți reprezentanții guvernului, care au cerut să rămânem la forma inițială trimisă de Ministerul Justiției”, a spus Vicol.

To Top