Stiri Politice

PNL, pus cu botul pe labe de PSD! Decizia luată de liberali

PNL, pus cu botul pe labe de PSD! Decizia luată de liberali

PNL, pus cu botul pe labe de PSD. Secretarul de stat PSD, lăsat fără atribuții de ministrul Educației, primește drepturile înapoi.

Secretarul de stat din Ministerul Educației, Florin Lixandru, din partea PSD, care a fost lăsat fără atribuții de Ligia Deca, primește toate atribuțiile înapoi, cu excepția relației cu Parlamentul, se arată în Ordinul semnat joi de ministrul Educației, au declarat surse politice.

Florian Lixandru primește, potrivit ordinului citat, toate atribuțiile pe care le avea înainte de ziua de 1 februarie, mai puțin „relația cu Parlamentul.”

Ministrul PNL l-a lăsat fără atribuții pe secretarul de stat al PSD

Înainte de a i se lua lua atribuțiile, Florin Lixandru era delegat în coordonarea activităților Direcției Generale Învățământ Preuniversitar, Direcției Relația cu Parlamentul și partenerii sociali, ARACIP și CNDIPT. De asemenea, coordona activitățile extrașcolare, examenele naționale, olimpiadele și concursurile școlare, învățământul profesional și tehnic. Era delegat în Relația cu Partenerii Sociali, respectiv federațiile sindicale, asociațiile de elevi și de părinți, coordona învățământul preuniversitar particular și avea și competența de a monitoriza și coordona unitățile de învățământ preuniversitar cu statut de centre de excelență, experimentale și de aplicație.

Toate aceste atribuții sunt obținute înapoi de Lixandru, cu excepția relației cu Parlamentul.

Secretarul de stat din Ministerul Educației, Florin Lixandru, din partea PSD, a fost lăsat fără atribuții, miercuri, de ministrul Ligia Deca, pentru că a criticat legile educației.

În ședința coaliției, liderul PSD Marcel Ciolacu a cerut ca Florin Lixandru, lăsat fără atribuții de ministrul Ligia Deca, să fie repus în drepturi.

În această dimineață, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a anunțat că dacă ministrul Educației, Ligia Deca, nu revine asupra retragerii atribuțiilor lui Florin Lixandru, social-democrații vor fi obligați să ceară demisia ei și să renunțe la colaborarea cu echipa sa.

Dîncu a declarat că a constatat „cu stupefacție un comportament greu de înțeles” al ministrului Educației, Ligia Deca, în ceea ce privește atitudinea față de partenerii de coaliție și față de beneficiarii și actorii din sistemul educațional.

To Top