Stiri Politice

PNL: Politizarea și propaganda în cazul Bâstroe trebuie să înceteze!

Scandal total în coaliția de guvernare! PNL: Să nu-și imagineze cineva că din 25 mai va fi o guvernare pesedistă

Politizarea și propaganda în cazul Bâstroe trebuie să înceteze,  a declarat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, într-o postare pe contul său de Facebook.

Trebuie să înțelegem cu toții, la nivelul societății, al clasei politice și al presei, că abordarea panicardă și distorsionată a unor teme în spațiul public în aceste zile e profund nocivă.

Vedem speculate intoxicări pe subiecte care știm bine că întotdeauna se rezolvă cu respectarea legii și a procedurilor, cu dialog interinstituțional coerent și cu atenție la contextul geopolitic în care ne aflăm.

PNL: Trebuie să ne opunem ferm încercărilor de a alimenta acest război hibrid

Politizarea și propaganda în cazul Bâstroe trebuie să înceteze. La fel și pe restul de subiecte anti-Ucraina care sunt împinse, în mod forțat, într-o poleială propagandistică, manipulatoare. Așa cum spuneam și ieri, acest nou zgomot al portavocilor Moscovei vine în contextul vizitei președintelui american și al discuțiilor purtate cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu ceilalți șefi de state din formatul B9 – în contextul lumii civilizate adică, al consolidării relațiilor și parteneriatelor strategice cu NATO și UE.

Trebuie să ne opunem ferm încercărilor disperate ale unora de a alimenta acest război hibrid, a cărui componentă informațională – de fake news și propagandă rusească – are singurul scop de a zdruncina principiile democrației, ale siguranței românilor și ale apartenenței noastre la alianțele și structurile care condamnă crimele împotriva umanității ale regimului Putin.

Lumea civilizată luptă pentru dreptul la viață, iar locul nostru trebuie să rămână de această parte.

Purtătorul de cuvând al PNL afirmă că „există, însă, o limită în toate și aceea este, până la urmă, interesul României, călcat în picioare azi de un parlamentar român etalon al extremismului autohton.”

„Acesta și colegii săi de război hibrid, unii chiar din alte partide, încearcă, cu manipulări extrase din propaganda rusă, să paraziteze o temă referitor la care Ministerul de Externe Român și Comisia Europeană s-au pronunțat, cu calm și cu fermitate. Tema este deja în grija experților și va fi lămurită cu date și cifre. Însă ura față de țară vecină, pe care încearcă să o alimenteze conservele deschise ale Moscovei, folosind cazul Bâstroe, nu trebuie trecută cu vederea doar sub numele de <circ politic obișnuit>, pentru că ea servește războiului în care se pierd vieți omenești”, încheie Stroe.

To Top