Stiri Politice

PNL face scut în jurul lui Lucian Bode: Avem toată încrederea în secretarul general

PNL face scut în jurul lui Lucian Bode: Avem toată încrederea în secretarul general
lucian bode. sursa: facebook

Așa cum era de așteptat, PNL face scut în jurul lui Lucian Bode, pe care îl susține necondiționat. Legat de subiectul plagiatului lui Lucian Bode au vorbit și Nicolae Ciucă, dar și Ionuț Stroe.

Nicolae Ciucă, premierul României și liderul PNL, a refuzat să se pronunțe în cazul acuzațiilor de plagiat privitoare la teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode. Există justiție în România, a spus Ciucă.

Declarațiile au fost făcute luni, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

„Există justiție în România, de la acuzare la verdictul final este cale lungă, există un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie a instanței”, a declarat Nicolae Ciucă.

Stroe, despre Lucian Bode: Avem toată încrederea în secretarul general

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă, întrebat despre poziţia PNL cu privire la toleranţa zero faţă de plagiat, că înainte de adoptarea unei decizii în justiţie ”nu e cazul să vorbim, sau să acuzăm, sau să adoptăm măsuri suplimentare faţă de cele pe care le avem până în momentul de faţă”.

”Este un subiect asupra căruia justiţia se va pronunţa şi avem toată încrederea în secretarul general Bode”, susţine Ionuţ Stroe.

El a susţinut că, în privinţa tezei de doctorat, sunt ”mai multe acuze politice decât din zona academică”.

Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

În replică, ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”: „E un precedent extrem de periculos. (…) Aceste atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi asupra mea sunt absurde. (…) Demersul Comisiei de Etică încalcă flagrant decizia Curţii Constituţionale. Cu acţiunea pe care am deschis-o în instanţă, vreau să mă asigur că legea este respectată, indiferent de cine este vorba. Este un drept, dar şi o obligaţie pe care o am ori de câte ori se încalcă legea.”

To Top