Stiri Politice

PNL are o șansă la alegerile din 2024! Cine sunt cei trei oameni care pot răsturna total situația

PNL are o șansă la alegerile din 2024! Cine sunt cei trei oameni care pot răsturna total situația

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu a conturat o serie de scenarii politice pentru alegerile care vor avea loc în 2024 și a oferit o ipoteză prin care PNL poate câștiga alegerile din 2024. De asemenea, acesta a spus și care sunt cei trei oameni cheie din partid care pot răsturna total situația politică în care se află PNL la ora actuală.

PNL are o șansă la alegerile din 2024 dacă și numai dacă, imediat după rotativă, iese de la guvernare și face o alianță credibilă și funcțională cu USR, Forța Dreptei și PMP. De această alianță depinde însăși supraviețuirea acestor ultime trei partide. USR nu mai are nicio șansă să devină o „a treia cale”, chiar dacă -tardiv- au început să se maturizeze. PMP și Forța Dreptei nu au nicio șansă să facă fatidicul 5%.

Binomul Iohannis-Ciucă (din comoditate) și liderii locali ai PNL (din foamea de bani) nu vor ieșirea de la guvernare, indiferent de consecințele politice de după 2024.

Cine sunt cei trei oameni de la PNL care pot răsturna total situația

Cred că de necesitatea ieșirii de la guvernare și formarea unei alianțe își dau seama oamenii cu simț politic și repere valorice clare, precum Boc, Bolojan, Motreanu.

Așadar îmi permit să cred că o tripletă BMB, în care Motreanu să fie la partid, Bolojan la guvern și Boc la președinție, este, în acest moment, unica soluție care poate salva România de o dominație totală a PSDului și de pierderea uriașelor oportunități de mai sus. Bolojan are un excelent profil de premier, Motreanu un profil perfect de lider de partid și Boc e singurul care are experiența politică, administrativă și internațională pentru Cotroceni, scrie Daniel Funeriu.

Se va forma tripleta BMB? Va putea acest triumvirat să învingă imobilismul ciuco-iohannescian? Odată ajunși la putere, vor avea forța de a ne inspira, de a profita de marile oportunități care se deschid, de a se ridica, administrativ, la înălțimea nevoilor unei Românii moderne? Vor reuși cei trei să aducă în jurul lor suficienți oameni care să iasă din borcanul cu muște al politicii românești, să ridice ochii din bombeul propriilor bocanci și să privească înspre viitorul pe care copiii țării mele îl merită? Sunt multe întrebări încă fără răspuns, iar răspunsurile nu depind doar de capacitatea lor politică, ci și de anvergura lor intelectuală. E adevărat că, în loc de răspunsuri alambicate, e nevoie ca cineva să spună națiunii mele „No, hai!”. Acum.

PS: E clar că Orban, cu experiența sa politică, poate juca un rol. Am avea, atunci, BOMB în loc de BMB, explică fostul ministru al Educației, pe contul său de Facebook.

To Top