Stiri Politice

PNL, anunț bombă despre George Simion: Se strâng deja multe acuzații

Cine va ajunge președintele României? "Dacă AUR intră în turul II lucrurile sunt clare"

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a scris o postare pe contul său de Facebook, în care a făcut o serie de declarații îndreptate direct împotriva lui George Simion, președintele AUR.

Se strâng deja multe acuzații că George Simion, liderul AUR, ar avea o legătură cu serviciile de informații ruse. Doar în ultima săptămână doi oficiali au spus asta cu subiect și predicat: un fost ministru al apărării din Republica Moldova și un agent al serviciilor de informații ucrainene.

George Simion tace asurzitor pe acest subiect, iar tăcerea lui sună mai degrabă a vină. Începem să vedem că în spatele unui așa-zis „suveranism” se află doar o mare păcăleală cu iz rusesc.

Stroe, despre George Simion: E greu să te dai pro-european în România

Mai mult, iată, am aflat că Simion are interdicție de intrare și în Ucraina, nu doar în Moldova. Să explicăm mai bine: două țări, vizate insistent de acțiunile Rusiei, au decis că George Simion este persoana non-grata. Oare de ce? De ce nu ne spune deschis, ca lider al unui partid parlamentar?

Am observat toți că George Simion este vocal în România doar pe subiectele care favorizează interesele Rusiei. Poate acum înțelegem mai bine de ce, de exemplu, la începutul agresiunii Rusiei în Ucraina, același Simion a tăcut și i-a luat foarte mult timp să zică ceva.

E greu să te dai pro-european în România, când un pic mai încolo, dincolo de graniță, în Moldova și Ucraina, alții te consideră doar un pro-rus.

Contactați de HotNews.ro, reprezentanții AUR au confirmat că George Simion are interdicție de a intra în Ucraina, din 2020 până în 2024, motivul deciziei autorităților ucrainene fiind manifestările unioniste ale liderului partidului. De precizat că Simion are, din 2015, interdicție de a intra și în Republica Moldova, până în 2024.

To Top