Stiri Politice

PNL a făcut primul anunț legat de Nicușor Dan! Ce decizie s-a luat în partid

BREAKING NEWS: Scandal total la Primăria Capitalei. PSD a părăsit şedinţa Consiliului General

PNL a făcut primul anunț legat de Nicușor Dan! Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a dat detalii despre cum se raportează partidul la acuzațiile formulate de ANI împotriva lui Nicușor Dan.

”Vă pot asigura că PNL îl va evalua pe primarul Nicuşor Dan după felul în care îşi va face treaba în Bucureşti, după felul în care îşi onorează promisiunile din campania electorală, moment când noi l-am susţinut”, a spus Ionuţ Stroe.

Despre sesizarea ANI, Stroe a arătat că ”justiţia va evalua aceste aspecte”. ”În legătură cu chestiuni care ţin de comportamentul sau legalităţile semnalate de ANI, în ceea ce priveşte persoana dânsului, lăsăm justiţia să evalueze aceste aspecte dar, într-adevăr, pe partea cu oraşul avem solicitări, avem proiecte, avem nişte mulţumiri, le-am transmis şi am trasat şi un timing în legătură cu rezolvarea lor şi aşteptăm rezultate de la acest primar care a fost învestit cu încredere de PNL şi de votanţii noştri”, a arătat purtătorul de cuvânt al PNL.

El a precizat că ”aceste acuzaţii ale ANI de astăzi ţin efectiv de persoana primarului şi de ceea ce a făcut” şi ar trebui să clarifice aceste aspecte din punct de vedere legal, şi faţă de bucureşteni şi faţă de organele de cercetare.

Primul anunț legat de Nicușor Dan: Noi nu dăm verdicte, este o speţă nouă

”Noi nu ne vom pronunţa, noi nu dăm verdicte, este o speţă nouă, aici este normal ca această speţă să parcurgă traseul legal”, a arătat el. Despre reacţia dură venită din partea liderului USR, Cătălin Drulă la anunţul ANI, Ionuţ Stroe a arătat că ”ar vrea să creadă că cei din USR au tot timpul încredere în justiţie, aşa cum este normal şi nu îşi schimbă atitudinea şi poziţia după cum bate vântul şi interesul electoral”.

”Nu înţeleg de ce se autopronunţă apropo de Nicuşor Dan şi nu înţeleg de ce nu le mai place statul de drept celor din USR, sau poate doar când e vorba de alţii”, a comentat Ionuţ Stroe. El a menţionat că USR are un ”comportament duplicitar”.

”Adică cei care nu demult ridicau în slăvi ANI şi arătau cu degetul pe toţi cei care erau semnalaţi de ANI sau DNA sau alte instituţii având probleme, acuză în momentul de faţă această instituţie de incorectitudine şi o demonizează, ba mai mult, spun că este folosită în interes politic. Aşa au făcut şi în cazul doamnei Clotilde Armand, din păcate, când funcţionează justiţia nu le convine, când e vorba de alţii îşi schimbă opinia. Lucul acesta este deja un compoprtament obişnuit pentru USR”, a arătat Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că în ceea ce priveşte susţinerea pentru primarul Nicuşor Dan, ”ea este condiţionată de cele 10 obiective măsurabile pe care i le-au impus pentru a fi realizabile în 6 luni de zile şi sunt legate de teme mari ale Bucureştiului”. ”Sunt proiecte pe care noi le-am susţinut în CGMB”, a mai spus Ionuţ Stroe, el afirmând că sunt obiective fezabile în şase luni şi fac parte din oferta politică pe care PNL a avut-o împreună cu el când a obţinut Primăria Capitalei.

To Top