Stiri Politice

PNL a abandonat democraţia în ghearele PSD! Reacție virulentă după numirea lui Greblă la AEP

În sfârșit, o lege bună în România: Șoferii care se urcă beți la volan sau fără permis de conducere intră direct la închisoare

PNL a abandonat democraţia în ghearele PSD, a declarat Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu după după numirea lui Greblă la AEP.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat marţi că PNL “a abandonat democraţia în ghearele PSD”, votând pentru validarea lui Toni Greblă la preşedinţia Autorităţii Electorale Permanente.

“Tocmai a fost un vot în plenul reunit pentru preşedinţia Autorităţii Electorale Permanente. Din păcate, vedem că PNL a abandonat democraţia în ghearele PSD. Vedem că Marcel Ciolacu a reuşit să îşi mobilizeze la vot ambele partide, şi PNL şi PSD, şi au avut cvorum pentru a-l pune în fruntea AEP, cea mai importantă instituţie pentru democraţie, pe Toni Greblă, un pesedist pur sânge de 30 de ani, un om care a fost parlamentar PSD, a fost numit de PSD la Curtea Constituţională, a fost numit prefect, un om care a avut dosare, a scăpat la limită şi acum îl vedem pus de PSD cu mâna PNL la AEP, vrând să fie garantul corectitudinii alegerilor din 2024”, a spus Moşteanu, la Palatul Parlamentului.

Toni Greblă, numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente

El a menţionat că USR l-a propus pentru funcţia de preşedinte al AEP pe Cristian Preda, “o propunere rezonabilă, notabilă, propunerea unui profesionist care ar fi dat independenţă acestui organism esenţial pentru democraţie”.

Cristian Preda a declarat că decizia Parlamentului era previzibilă “în contextul cartelizării partidelor politice” de astăzi.

“Suntem într-o situaţie delicată din punctul de vedere al calităţii democraţiei, pentru că există un cartel, nu o guvernare”, a afirmat Preda.

Plenul Parlamentului a decis, marţi, numirea lui Toni Greblă în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente.

Toni Greblă, care este în prezent prefect al Capitalei, a fost propus de PSD pentru această funcţie.

Mandatul este de opt ani.

Votul a fost secret cu buletine.

To Top