Stiri Politice

Plângere penală împotriva lui Clotilde Armand! Haos la Primăria Sectorului 1

Se amenință între ei cu pușcăria! Clotilde Armand: Vor avea din partea mea o plângere penală

Clotilde Armand încalcă legea şi demite secretarul general după ce a refuzat să gireze transmiterea unui buget fals la Prefectură, anunță organizația PNL Sector 1.

Dacă locuitorii Sectorului 1 şi cetăţenii din Bucureşti credeau că le-au văzut pe toate în mandatul incompatibilei Clotilde Armand, putem observa că aceasta continuă să ne surprindă din ce în ce mai des cu ilegalităţile tot mai mari pe care le face din vârful Primăriei Sector 1.

Pentru USR Sector 1 şi Clotilde Armand a început să devină o normalitate ca sfidarea şi tupeul din Primăria Sector 1 să ducă până la încălcarea legilor din România. Clotilde Armand a trimis la Prefectură un document FALS: un proiect de buget diferit de cel votat de Consiliul Local al Sectorului 1.

Mai mult decât atât, Armand a demis-o astăzi din funcţia de secretar general pe Lavinia Ionescu, după ce aceasta a refuzat să contrasemneze bugetul fals. De remarcat că Lavinia Ionescu este secretar general de la începutul mandatului lui Armand, fiind unul dintre oamenii care au găsit soluţii legale la abuzurile primarului incompatibil.

Pe 28 martie, Consiliul Local a aprobat bugetul Sectorului 1, propunerea primarului fiind modificată de o serie de amendamente votate cu majoritate. Primarul a ignorat votul Consiliului Local, care este autoritatea deliberativă, şi a trimis la Prefectura Bucureşti un proiect de buget care nu ţine cont de decizia consilierilor.

Conform Codului Administrativ, art.129, alin.4, lit. a), art. 197 şi art. 200, Consiliul Local “aprobă, la propunerea primarului, bugetul unităţii administrativ-teritoriale (…)”, iar hotărârile consiliului local sunt supuse controlului de legalitate exercitat de către prefect şi sunt comunicate acestuia în cel mult 10 zile de la adoptare.

Consilierii PNL vor depune în zilele următoare o plângere penală împotriva primarului abuziv şi incompatibil de la Sectorul 1. De asemenea, vom sesiza Prefectura legat de acest abuz, precum şi toate instituţiile abilitate să ia măsuri în acest caz.

To Top