Stiri Politice

Pe ce sunt cheltuiţi banii românilor. Parlamentarii se lăfăie cu sume uriaşe, dar nu măresc pensiile. Este strigător la cer

Să nu ne lăsăm păcăliți! Senator PNL: Suprataxarea marilor companii va avea efecte contrare

Pe ce sunt cheltuiţi banii românilor. Parlamentarii se lăfăie cu sume uriaşe, dar nu măresc pensiile. Este strigător la cer. Dezvăluiri absolut incredibile care scot la iveală amănunte absolut uluitoare. Discuțiile politicienilor de la putere despre comasarea alegerilor nu reduc costuri, ci îi ajută pe parlamentari.

Mai mult, referendumul din 2009, când poporul român s-a exprimat în favoarea reducerii numărului de parlamentari la 300 a fost dat uitării. Asta deși votul popular a fost validat, rezultatul nu a fost implementat niciodată.

„2 vorbe despre comasarea alegerilor: Cei 165 parlamentari peste 300 cât au cerut românii ne costă cca. 400 milioane de lei în 4 ani de mandat. Organizarea alegerile parlamentare în 2016 ne-a costat 200 milioane lei (atunci s-au ales cca. 600 de parlamentari, deci costul și mai mare pentru cei 4 ani)”, a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Pe ce sunt cheltuiţi banii românilor

Fostul politician PMP, actual realizator de emisiuni B1TV nu s-a oprit aici. A făcut noi dezvăluiri despre cheltuirea fără rost a banilor românilor. „În 2020, în condiții de pandemie cu cheltuieli suplimentare pe măști, dezinfectanți etc., organizarea alegerilor parlamentare a costat 625 milioane de lei, în condiții normale ar fi fost probabil pe la jumătate costul având în vedere că în 2016 au costat 200 milioane lei”, a continuat ea.

Ioana Constantin a explicat că ne costă mai mult cei 165 de parlamentari peste numărul de 300 decis de popor decât să organizăm alegeri. „Povestea asta cu reducerea costurilor când vine vorba de alegeri, de democrație, are un singur răspuns, ca și la două tururi de scrutin: democrația costă! Și nu există cost prea ridicat când vine vorba de democrație. Deci, comasarea alegerilor nu reduce costuri, ci îi ajută pe ei. Democrația costă. Libertatea costă”, a mai spus Ioana Constantin, pe facebook.

To Top