Stiri Politice

Pe ce cheltuie Guvernul banii românilor. Acuzaţii devastatoare la adresa lui Alexandru Rafila. Este strigător la cer

Cum îşi asigură liniştea ministrul PSD Alexandru Rafila: Toţi stau cuminţi în "pixul ministrului"

Pe ce cheltuie Guvernul banii românilor. Acuzaţii devastatoare la adresa lui Alexandru Rafila. Este strigător la cer ceea ce se întâmplă în Executiv. O spune unul dintre liderii Opoziţiei care dă de pământ pur şi simplu cu şeful de la Sănătate.

Alexandru Rafila este făcut praf pur şi simplu într-o postare pe facebook. Emanuel Ungureanu de la USR îl distruge pe Rafila.

Parlamentarul din Opoziţiei spune că Alexandru Rafila suferă de lene cronică. Ministru a cerut voie de la premierul Nicolae Ciucă să plece într-o nouă deplasare costisitoare în Elveţia. Asta deşi România are probleme mari şi stringente în acest domeniu.

Mai mult, Rafila este considerat responsabil de atribuirea unui contract de consultanţă celor de la OMS. Acest contract costă România zeci de milioane de euro. “OPRIȚI-L pe Rafila să se plimbe 4 ZILE în Elveția! Rafila vrea să se vindece de lene cronică în Elveția. Ieri, ministrul Sănătăţii Rafila i-a solicitat din nou primului ministru Ciucă  să plece din România la o întâlnire organizată de Organizația Mondială a Sănătății, de data asta la Geneva, în Elveția, în intervalul 2-6 aprilie 2023.

Până în luna noiembrie 2022, cel mai leneș ministru din istoria României, bifase nu mai puțin de 12 deplasări externe, care însumează peste o lună de zile de plimbat pe bani publici în țări ca: Luxemburg, Cuba, Franța, Italia, Turcia, Belgia, Cehia, Israel.

Cele mai multe deplasări ale lui Rafila au legătură cu OMS, organizație la care Rafila i-a oferit cu dedicație un contract de consultanță de 23 de milioane de euro.

Contractul de consultanță dubios încheiat de Rafila cu OMS, este cercetat pentru o posibilă dublă finanțare de către Oficiul European Antifraudă, la solicitarea mea, în calitate de deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, dar și de către Corpul de control al primului ministru Ciucă.

Rafila i-a cerut voie premierului Ciucă să plece la forumul organizat de OMS în Elveția în data de 21 martie, adică ieri. Eu ii ofer domnului Ciucă câteva motive pentru care ar trebui să-i interzică lui Rafila să plece din România în timpul mandatului de ministru al Sănătății:

1. Au dispărut din România peste 3000 de medicamente generice. Rafila nu a luat nicio măsură să prevină acest dezastru

2. Se pierd mare parte din cei 180 de milioane de euro din PNNR pentru cabinetele de Medicină de Familie, pentru că medicii nu sunt consiliați cum să atragă banii. Nu au avut bani de consultanță toți medicii de familie care au vrut să atragă banii europeni

3. Din cele 27 de proiecte alese pe criterii discreționare pentru finanțare din PNRR, multe sunt la stadiul de studiu de fezabilitate, Rafila trebuie să muncească pentru a finaliza măcar o parte din aceste proiecte

4. Ministerul Sănătății este în mare întârziere cu realizarea normelor de aplicare la mai multe legi promulgate, una dintre ele este Legea 3/2021 care se referă la Combaterea infecțiilor nosocomiale, lege la care sunt coinițiator și la care leneșul de Rafila și funcționarii care îi seamănă nu i-a făcut norme nici până astăzi!

Pe ce cheltuie Guvernul banii românilor

5. Rafila trebuie să intensifice controlul în spitalele din România, DSP-urile și Inspecția Sanitară sunt instituții MOARTE!

6. Rafila trebuie să organizeze concursuri pentru serviciile județene de Ambulanță și pentru spitalele unde sunt manageri interimari de mai mult de 6 luni.

7. Rafila trebuie să muncească să găsească soluții pentru mutarea într-o clădire nouă a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca care funcționează ilegal într-un pod neautorizat.

8. Orașe mici, ca Buzău, nu au medici pe specialitățile cele mai importante, cum ar fi cardiologia, Rafila nu se implică deloc să rezolve problema URIAȘĂ a deficitului de medici din orașele sărace ale României!

Adăugați dumneavoastră la această listă, de ce nu ar trebui să se plimbe în Elveția domnul Rafila la începutul lunii aprilie? Domnule Ciucă, Rafila trebuie să muncească pentru sistemul sanitar românesc, NU pentru Organizația Mondială a Sănătății cu care a colaborat 8 ani înainte să fie ministru al Sănătății!

Vă rog să nu-i aprobați, domnule Ciucă, plimbarea lui Rafila în Elveția în intervalul 2-6 aprilie 2023! Are enorm de multă treabă în România ministrul Sănătăţii și trebuie vindecat domnul Rafila de lenea cronică de care suferă, eventual printr-o demitere”, a mai spus Ungureanu pe facebook.

To Top