Stiri Politice

Părinții și copiii nu vor avea niciun drept! Năsui: Să facă scandal, asta poate funcționează

BREAKING NEWS: Antena 3 scrie că Claudiu Năsui este urmărit penal. Fotul ministru neagă

România avea nevoie de o reformă a educației, scrie Claudiu Năsui de la USR, care precizează că, din păcate, noile legi prezentate de guvern nu schimbă nimic.

Sunt doar cosmetizări ale unui sistem care va rămâne monopol de stat. Cu toate consecințele pe care îl are acest lucru.

Părinții și copiii nu vor avea niciun drept, fix ca și până acum.

Dacă sunt nemulțumiți de școală rămân doar cu trei variante. Să facă scandal, asta poate funcționează sau poate se întoarce împotriva lor. A doua, să caute pile prin minister/inspectorate care să-i poată ajuta. Iar a treia, să dea bani, de la diverse atenții, la fondul clasei, la cadouri pentru doamna profesoară la fiecare mini-sărbătoare sau chiar la meditații cu profesorii de la școală.

Năsui, USR: Atât timp cât nu avem dreptul de a alege, nu avem niciun drept

Sistemul de educație din România avea nevoie de deschidere către concurență. Să existe sute de școli din care părinții să-și poată alege. Una nu funcționează pe placul lor, pot încerca alta. Iar finanțarea din taxele lor să-i urmeze la orice școală aleg ei.

Asta muta puterea de la inspectoare către părinți și copii. Și doar asta putea face ca sistemul să funcționeze pentru copii și nu pentru minister/politicieni/inspectori.

Ce se va întâmpla? Încă o reformă care nu schimbă nimic pe fond. Analfabetismul funcțional va continua să crească. Copiii vor continua să iasă din școală și liceu numai cu cunoaștere pe hârtie.

Iar singurii care vor supraviețui sistemului vor fi cei care reușesc să se educe pe lângă școală. Prin meditații, pentru cei care au bani, sau pe internet pentru cei însetați de cunoaștere, dar fără posibilitatea de a-și lua meditații.

Atât timp cât nu avem dreptul de a alege, nu avem niciun drept, a scrie deputatul USR, Claudiu Năsui, pe contul său de Facebook.

To Top